Interpretare hemoleucograma completa

Florin1988 in 5 Sep 2014 19:14 Categorie Diverse

Buna ziua!In urma cu cateva zile am fost internat datorita unor dureri groaznice in gat, febra(38.8), si stare generala proasta:slabit,fara pofta de mancare!Mentionez ca am 26 ani si sunt depistat de un an cu diabet tip1!In spital am facut penicilina i.v/12ore si am luat cateva pastile ptr febra si durere.Ceea ce ma nelinisteste , sunt cateva rezultate ale Analizelor de sange!O sa scriu toate valorile si v-as ruga sa-mi spuneti si parerea dvs!Multumesc frumos. Valori normale:antibiograma urocultura,aslo-anticorpi antistreptolizina o, creatinina serica, examen complet urina, fibrinogen, glucoza, pcr-proteima c reactiva, sediment urinar, tgo( ast-aspartataminotransferaza), tgp(alt-alaninaminotransferaza), uree serica, urocultura, vsh. Valori patologice:wbc 10.7(5.00-10.00), rbc 4.99(4.00-5.50), hgb 15.3(12.0-17.4), hct 40.3(36.0-52.0), mcv 81(76-96), mch 30.7(27.0-32.0), mchc 38.0(30.0-35.0), plt 309(150-400), pct 0.27(-), mpv 8.6(8.0-15.0), pdwcv 40.7(-), rdwcv 13.2(-), lym 1.51(1.30-4.00), mid 0.99(0.15-0.70), gra 8.19(2.50-7.50), lym% 14.1(25.0-40.0), mid% 9.3(3.0-7.0), gra% 76.6(50.0-75.0) . Astept un raspuns din partea dvs precum si cateva sfaturi ! Multumesc

1 răspuns

- 6 Sep 2014 1:16

Buna ziua,
Analizele de sange evidentiaza prezenta unei infectii in organism (wbc - leucocite usor crescute), insa nu o forma foarte grava de infectie si cel mai probabil de etiologie bacteriana (granulocite crescute). Nu sunt motive de ingrijorare.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde