Interpretare date analize imunologice

MARIA14021965 in 17 Sep 2014 12:55

2 răspunsuri

- 17 Sep 2014 13:10

Am fost diagnosticata acum 10 ani, dupa analize alergologice, cu  rinita infecto alergica. Fac alergie la puf, par animale, polen, histamina, praf, acarieni. Am urmat tratament prescris de medic ORL afectiunea s-a ameliorat, in sensul ca de atunci nu am mai avut niciodata probleme cu rinita alergica, pana acum 3 luni cand s-a declansat un nou episod. Am luat  medicamente antialergice, dar simptomele nu au cedat, nasul infundat a persistat si s-a suprainfectat, fiind nevoita sa folosesc permanent batista, motiv pentru care am mers la medicul ORL pentru consultatii si tratament. Mi-a recomandat 3 analize imunologice pentru a putea prescrie tratamentul: ECP( proteina cationica a eozinofilelor) prin metoda chemiluminiscenta; 096 IgE seric prin metoda chemiluminiscenta si 071 Exudat nazal- cultura aeroba. Am preluat rezultatele analizelor si sunt putin speriata de valorile acestora- ECP este 200.00  ng/ml; IgE seric este de 19,7 Ul/mL, iar exudatul nazal- absent staphylococcus aureus. Ce masuri credeti ca se impun pentru a rezolva problemele de sanatate si la ce clinica universitara sa apelez pentru a avea certitudinea unui diagnostic corect si in consecinta a unui tratament eficient. Multumesc.

- 17 Sep 2014 17:57

Buna ziua,
Nivelul crescut al ECP indica faptul ca sunteti in plin puseu de alergie. Aceasta investigatie de laborator reflecta mai bine decat IgE procesul inflamator alergic si se coreleaza foarte bine cu activitatea bolii, deci cu severitatea predispozitiei pentru alergii (atopiei). Tot cu ajutorul ECP se va putea monitoriza ulterior eficienta tratamentului medicamentos.
Din punctul meu de vedere diagnosticul este corect, investigatiile recomandate au fost corespunzatoare, iar cu un tratament corespunzator evolutia va fi una favorabila. Insa trebuit retinut faptul ca nu exista tratament care sa vindece alergiile, ci doar sa le amelioreze.
In cazul in care sunteti din Bucuresti va recomand Clinica Medicala Simbol - Dr Otilia Domenico.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde