Interpretare biopsie

Georgiana67 in 28 Oct 2014 12:58 Categorie Cancer

Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati cu interpretarea rezultatului biopsiei mamei mele.
Diagnostic histopatologic si imunohistochimic: Col uterin ce prezinta la nivel endocervical proliferare tumorala cu elemente glandulare de aspect atipic, infiltrative, cu glande bine differentiate sau arii restranse compacte/papilare. Elementele celulare prezinta atipii nucleocitoplastice marcate
ER negative in tumora
P16 negative
CDX2 negative in tumora
Ki67 pozitiv in 20% din elementele tumorale
Aspectul histopatologic si testele imunohistochimice sunt compatibile cu contextual clinic si diagnosticul anterior, sustinand un adenocarcinoma residual de endocol.

Nu mi-a fost explicat absolut deloc rezultatul. Mama a fost operata acum 2 luni. I s-a facut histerectomie totala. Este posibil sa recidiveze? Trebuie sa urmeze un alt tratament acum?
Multumesc anticipat!

5 răspunsuri

- 28 Oct 2014 19:17

Buna ziua,
Mama Dvs. a fost operata in urma cu 2 luni din cauza unui cancer de col uterin?
Aceasta biopsie este rezultata in urma interventiei chirurgicale sau a fost efectuata ulterior?

- 29 Oct 2014 13:09

Buna ziua! Da, mama a fost operata in urma cu 2 luni din cazua unui cancer de col terin. Mai exact, boala a fost descoperita in luna februarie 2014 la un test papanicolau. I s a efectuat atunci chiuretaj biopsic, a fost diagnosticata cu neoplasm de col uterin, a urmat 25 de sedinte de radioterapie si 8 cure de cisplatin. In urma cu 2 luni a fost  operata iar rezultatul pe care l am scris mai sus este de la cea de a doua biopsie.
Multumesc!

- 29 Oct 2014 23:41

Buna ziua,
Ok, atunci in aceste conditii este posibil sa fie un cancer recidivat la nivelul colului uterin si cel mai probabil se va reinterveni chirurgical pentru a indeparta intreg colul uterin cu portiunea de cancer.

- 30 Oct 2014 12:22

 I a fost efectuata histerectomie totala acum 2 luni. Este posibil sa fi ramas ceva acolo si de aceea sa fie acesta rezultatul celei de a doua biopsii? Asta ma sperie cel mai tare. Dupa operatie domnul doctor a fost detul de multumit de rezultat, au spus ca au curatat in intregime, au scos tot ce se putea.. Nu inteleg de ce a iesit asa acum. Trebuie sa fac aun alt tratament, sa procedeze in anume fel in situatia aceasta?

- 30 Oct 2014 13:04

Aceste detalii vi le poate explica medicul chirurg care a operat-o pe mama Dvs. deoarece este singurul care cunoaste cazul, are toate investigatiile si in plus a observat situatia cancerului intra-operator. Fara toate aceste date nu se poate afirma cu certitudine care este motivul acestui rezultat al biopsiei.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde