Inlocuitori zahar

ani_beita in 4 Aug 2014 8:10 Categorie Obezitatea

Buna ziua.
Care este parerea dvs. despre xylitol, cum poate fi folosit fara sa produca efecte secundare: diaree, dureri de cap...?
Este indicata folosirea permanenta a acestuia, si pentru cei care nu au o indicatie medicala pentru asta?

3 răspunsuri

- 4 Aug 2014 11:00

Buna ziua,
Xylitolul poate fi folosit ca si indulcitor intr-o doza de maxim 50 g/zi, altfel in doze mai mari apar efectele adverse precum diareea si balonarea.
Obtinerea acestui produs se face printr-un proces chimic in care sunt folositi acizi precum acidul sulfuric, fosforic si oxidul de calciu, ceea ce il determina sa fie departe de un produs natural.
Credibilitatea Xylitolului este si mai scazuta datorita faptului ca este produs de una dintre cele mai mari companii din America (Denisco), membra a grupului DuPont, grup dat un judecata de cateva ori de EPA, pentru musamalizarea efectelor PFOA (Perfluorooctanoic acid) – o substanta din teflon, asupra corpului uman: foarte toxic, cancerigen si care provoaca infertilitate. 
Faptul ca acest indulcitor determina aceste simptome ar trebui sa dea de gandit ca nu este tocmai potrivit pentru organismul uman.
In conditiile in care nu suferiti de diabet, cel mai indicat ar fi sa consumati miere de albine, care este un produs natural si stim cu totii de unde provine si cum este produs.

- 4 Aug 2014 11:20

 Ideea mea era sa inlocuiesc zaharul alb, si credeam ca este o varianta acceptabila. Citisem ceva retete din dieta Dukan, in care zaharul este inlocuit cu xylitol si credeam ca este ok.
  Extractul de stevie este mai inofensiv?
  Cred ca pana la urma v-a trebui sa imi educ vointa sa reduc consumul de dulciuri si voi folosi zaharul brut sau brun.
 Va multumesc pentru raspuns.

- 4 Aug 2014 11:34

Din pacate extractul de stevie este in aceeasi situatie, fiind un produs intens procesat ( pot fi si 42 de etape in procesul de productie al extractului de stevie) pe langa faptul ca se adauga produsi chimici. Varianta sanatoasa este pudra din frunze de stevie, insa chiar si aceasta trebuie folosita cu moderatie.
Zaharul brut sau brun, este mai putin procesat si atunci este o varianta mai sanatoasa a indulcitorilor.
Se mai pot folosi indulcitori precum siropul de agave, cocos, artar.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde