Injectii pentru coagularea sangelui, osul piciorului tumefiat

Marry in 21 Iul 2014 22:43 Categorie Ortopedie

Buna seara,am si o rugaminte sa -mi spuneti si mie,eu am scolioza de mica iar din aceasta cauza am oasele mai sensibile plus ca sunt o persoana slaba din pct de vedere fizic.
Sambata a fost calcata pe piciorul stang de un caine de talie mare din joaca la incheietura piciorului si instant mi s-au umflat locul respectiv,am fost la urgenta,am facut radiografie si mi-au zis ca nu e nimic grav e doar osul tumefiat si mi-a pus o atela ghipsata pt o saptamana si mi-a dat niste injectii de coagulare a sangelui.
Eu nu am probleme cu coagularea sangelui si am mai avut in copilarie piciorul in ghips si nu mi s-au facut injectii,acum e necesar sa fac acele injectii pentru coagularea sangelui?
Iar inainte de a-mi scoate atela mai trebuie sa fac o radiografie la picior cumva? Va multumesc

1 răspuns

- 22 Iul 2014 7:20

In momentul in care o parte a corpului este imobilizata atunci exista posibilitatea ca in zona respectiva sa se formeze un tromb ( cheag de sange), iar ulterior cand incepe mobilizarea membrului acest cheag sa plece in circulatie catre creier, ficat, plamani. Urmati recomandarile medicului si efectuati injectiile exact cu v-a fost indicat pentru a preveni eventualele complicatii ale imobilizarii.
Avand in vedere ca nu a fost o fractura, nu cred ca va fi cazul sa repetati radiografia.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde