ingrijorare de sifilis vechi

CristianNich in 6 Mar 2015 13:43 Categorie Boli cu transmitere sexuala

buna ziua
In urma cu 1 luna, an citit despre simptomele sifilis-ului si cu ingrijorare mi-am adus aminte ca simptome de sifilis primar am avut acum mai bine de 10 ani.
Pe atunci nu stiam ce e si a trecut de la sine, de aceea nici nu i-am mai dat importanta. Nici un alt semn nu a survenit de atunci si pana acum.
Deci imi amintesc ca am avut sancru pe organul genital care avea o culoare albicioasa si margine rosie iar singura diferenta era ca era insotita de prurit. Dupa o perioada s-a dizolvat parca si a disparut.

Imediat dupa ce am citit astea, am fost la analize de sange unde prima data am facut HIV, VDRL si hepatita. Toate au iesit negative.
Am citit dupa asta ca VDRL poate sa fie negativ dupa o perioada indelungata si nu este cel mai concludent diagnostic.
Imediat am fost la un alt cabinet medicat unde am facut VDRL(din nou) si TPHA.
Amandoua negative.

Intrebarea mea este: se poate sa dea amandoua negative intr-o faza foarte evoluata a bolii?
Am fost si la medic dermatolog care a zis ca sa uit de ideea asta pentru ca daca toate analizele au iesit negative, inseamna ca niciodata nu am contractat boala.

Ce putea fi insa acea leziune foarte asemanatoare de acum multi ani? Sunt infectii care seamana atat de mult cu sancrul?

va multumesc pentru rabdare

1 răspuns

- 6 Mar 2015 22:07

Buna ziua,
Daca aveti 2 teste VDRL negative + 1 test TPHA atunci mai mult ca sigur nu ati avut si nu aveti sifilis. Exista multiple alte afectiuni care pot determina ulceratii la nivel genital precum herpesul genital, sancrul moale, ulcere traumatice, limfogranulomatoza veneriană, infecţii bacteriene, erupţii postmedicamentoase.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde