Infectie urinara , microb(bacterie) auriculara ; mancarimi de piele

Codreanu Tudor Robert in 10 Mar 2015 17:09 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua , doream sa va intreb in legatura cu bunicul meu , sufera de osteoporoza , oasele fiind macinate , el fiind imobilizat la pat , suntem 2 persoane care ne intretinem de el , insa pentru a-i face urinarea mai usoara am folosit prezervative de urinat cate 1 pe zi , dupa desfacere a fost curatat cu sapun si clatit bine , dupa 6 zile , pielea de pe pe**sul bunicului s-a deteriorat aparand o rana in momentul desfacerii prezervativului , din acest moment folosim plosca de o foloseam inainte , dezinfectata dupa fiecare urinare , problema este ca urineaza din 20 in 20 minute cantitati mici de urina zi si noapte , binenteles se trezeste in fiecare 20 minute si incepe sa strige , deci 1 din noi trebuie sa stea treaz mereu , rar cand adoarme cate 3-4 ore continuu , constietizeaza de simturile de urinare , doream sa stiu cu ce pot trata rana pentru a se vindeca si evitarea infectarii acesteia , este din cauza urinii constante , o alta problema descoperita in spalatura auriculara cu apa oxigenata pe care i-am facut-o de curand , il durea urechea si curgea , sustin ca mirosea teribil de urat subtanta eliminata de ureche , in timpul spalaturii , in tavita renala am observat o bila rotunda cu par pe ea de culoare verde-mov si rosu ,o alta intrebare , as vrea sa stiu ce a fost aceea biluta din ureche si daca mai este nevoie sa fac altceva . Am fost cu el acum 2 luni la spital sa ii fac dosar de handicap , pentru pshic si bolile osoase . i s-au facut minore verificari , doctorul vanzand foile de radiografie , a zis ca nu putem face nimic in legatura cu durerile osoase pe care le prezinta , doar arministrarea calmantelor aulin 100 , si altele pentru o perioada scurta . De asemenea o a 3-a problema este mancarimea pielii , are mancarimi in zona membrelor superioare , spatele , ceafa , si pieptul , i-au aparut brobonite rosii de la scarpinat , il spalam zilnic sau o daca la 2 zile in zonele care il mananca si i-am administrat o crema de mancarimi recomandata de medicul de familie dupa prezentarea unei imagini cu brobonitele rosii, s-au ameliorat insa a trecut 1 luna si inca mai are problema mancarimii , fiind mult mai rara din cazua cremei . Astept un raspuns cat mai rapid de la dumneavoastra , va multumesc !

1 răspuns

- 10 Mar 2015 22:53

Buna ziua,
Mictiunile frecvente si in cantitate redusa pot fi sugestive pentru o infectie urinara sau o problema cu prostata. Ar trebui sa recoltati o proba de urina si sa cereti o urocultura pentru a stabili daca este prezenta o infectie. Daca urocultura este negativa, atunci trebuie sa va adresati unui medic urolog pentru o consultatie, ecografie de prostata si dozarea PSA.
Pentru a rezolva aceasta problema cel mai simplu este sa folositi scutece pentru adulti.
Contactul prelungit a urinii cu pielea si in combinatie cu latexul prezervativului cel mai probabil au determinat aparitia unei eczema de contact. De obicei se pot administra creme sau unguente precum Advantan Milk sau Nidoflor.
Referitor la afectiunea otica cel mai probabil a fost un dop de cerumen, dar avand in vedere mirosul este posibil sa fie prezenta si o infectie. Ar trebui efectuat o cultura din secretia din ureche pentru a stabili exact ce antibiotic trebuie administrat. Ar fi indicat sa fie consultat de catre un medic ORL-ist.
La persoanele varstnice apare o xeroza cutanata senila (piele uscata) care determina senzatia de mancarime. De obicei este suficient sa fie hidratata pielea corespunzator pentru a se ameliora pruritul. Exista posibilitatea ca unei boli ale organelor interne sa determine mancarime (afectare hepatica, renala).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde