infectie urinara cu streptococ

oanaolah in 13 Mar 2015 13:56 Categorie Infectia urinara

Buna ziua,

In urma cu aproximativ doua luni la un examen de urina(in urma simptomelor deranjante) am fost diagnosticata cu infectie urinara provocata de streptococ agalactiae, medicul de familie mi-a prescris timp de 7 zile un atibiotic care mentionez, nu era trecut pe antibiograma cum ca ar fi sensibil la acesta streptococul, cateva zile s-au atenuat simptomele dupa au reinceput, am fost trimisa din nou la un examen de urina unde din nou a iesit acest streptococ. Pe langa acesta, medicul de familie mi-a recomandat o ecografie abdominala. Este de folos in acest caz? ce tratament ar trebui urmat pt acest tip de streptococ?

Multumesc!!

2 răspunsuri

- 14 Mar 2015 9:39

Buna ziua,
Tratamentul de prima intentie in infectiile urinare pana se obtine rezultatul uroculturii este de obicei un antibiotic din clasa chinolonelor (ciprofloxacin, norfloxacin, levofloxacina).
Ulterior se poate schimba antibioticul in functie de sensibilitatea microbului la antibiotice. Daca intr-adevar antibioticul pe care l-ati luat nu se regaseste pe lista antibioticelor la care este microbul sensibil atunci ar fi trebuit schimbat tratamentul.
Ecografia abdominala nu este obligatorie in infectiile urinare joase (simptome de usturime, urina urat mirositoare, mictiuni frecvente) insa in infectiile urinare inalte (pielonefrita cu simptome de durere in loja renala, febra, frisoane) este utila pentru a stabili diagnosticul. In schimb ar putea diagnostica o litiaza renala (pietre la rinichi) care ar putea favoriza aparitia infectiei urinare si care necesita tratament.

- 16 Mar 2015 10:18

Va multumesc pt. raspuns!!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde