Interpretare analize

jojo1786 in 15 Feb 2016 20:51 Categorie Diverse

Feritina Ser / electrochemiluminiscenta (ECLIA)
40.63 ng/mL 13 - 150
Calciu seric Ser / metoda colorimetrica
9.62 mg/dL 8.6 - 10.2
Colesterol total 189 mg/dL
Ser / metoda enzimatica - colorimetrica Conform NCEP ATP III:
- optim: 240
189 mg/dL
Glucoza serica 88 mg/dL
Ser / metoda enzimatica - colorimetrica Interpretare valori
glicemie bazala (recomandari ADA):
60-99: Normal
100-125: Glicemie bazala modificata
≥ 126: Diabet zaharat
Diagnosticul de diabet zaharat se va
stabili pe baza a cel putin 2 valori
crescute ≥ 126 ale glicemiei bazale
obtinute in zile diferite.

Urina - biochimie
Urina / metoda fotometrica (pe strip)
culoare galben inchis
densitate 1.03 1.015 - 1.025
pH 5 4. 8 - 7.4
nitriti negativ negativ
leucocite (esteraza granulocitara)
negativ /μL negativ
proteine < 10 mg/dL < 10
glucoza nedecelabil mg/dL nedecelabil
corpi cetonici 5 mg/dL negativ
urobilinogen normal mg/dL normal
bilirubina 1 mg/dL negativ

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si
indici

Sange EDTA / metode: focusare hidrodinamica, citometrie in
flux, SLS-Hb
Numar leucocite 10.98 mii/μL 4 - 10
Numar eritrocite 4.86 mil./μL 3.8 - 5.1
Hemoglobina {Hb} 14.1 g/dL 11.7 - 15.5
Hematocrit 41.2 % 35 - 45
Volum eritrocitar mediu {VEM} 84.8 fL 81 - 100
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} 29 pg/cell 27 - 34
Concentratie medie a Hb/eritrocit 34.2 g/dL 32 - 36
Largimea distributiei eritrocitare 12.9 % 11.6 - 14.8
Numar trombocite 249 mii/μL 150 - 450
Volum trombocitar mediu {VTM} 10.9 fL 7.4 - 13
Largimea distributiei trombocitare 12.3 fL 8 - 16.5
Neutrofil 58.7 % 45 - 80
Neutrofil 6.45 mii/μL 2 - 8
Limfocit 33.8 % 20 - 55
Limfocit 3.71 mii/μL 1 - 4

Mi-au iesit leucocitele din hemograma crescute iar in urina biochimie corpi cetonici 5 si bilubirina 1 iar densitate 1.03. Am 30 ani fara 2 zile si ziua in ca mi-am facut analizele era cu 3 zile inainte de menstruatie.
Va multumuesc. Am consultat medicul de fam si mi-a spus ca nu este nimic. Mai precizez ca fierul, calciul, colesterolul si glucoza sunt in limitele normale trecute pe analize.

1 răspuns

- 19 Feb 2016 19:25

Buna seara ,
Medicul care a recomandat analizele e cel mai in masura sa aprecieze rezultatele investigatiilor .
Rezultatele trebuie corelate cu anamneza si ex. clinic .

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde