infectie cu Ureaplasma Urealyticum

alinutza1912 in 23 Oct 2014 8:24 Categorie Sarcina

Va rog sa imi mai spuneti si despre urmatoarele:
- (GRAM, GIEMSA): CELULE EPITELIALE: PREZENTE
- LEUCOCITE: PREZENTE
- CELULE "CLUE CELLS" : ABSENTE
- FLORA BACTERIANA: CARACTERE MORFOTINCTORIALE: BACILI GRAM NEGATIVI
- PH : >5
- EX. MICROSCOPIC(TRICHOMONAS vag**ALIS): ABSENT
- EX. MICROSCOPIC: LEUCOCITE: PREZENTE
- ANTIGEN MYCOPLASMA HOMINIS: ABSENT
- ANTIGEN UREAPLASMA UREALYTICUM: PREZENT>=10 la a 4a CCU/ML
- EXAMEN SECRETIE vag**ALA: DETERMINARE ANTIGEN CHLAMYDIA: ABSENT
- CULTURI BACTERIENE (37 GRD. 24 ORE)
- CULTURA FUNGI (MEDIUL SABOURAUD): ABSENTA
Multumesc si astept raspuns

3 răspunsuri

- 23 Oct 2014 10:04

Buna ziua,
Este prezenta o infectie cu Ureaplasma Urealyticum. Ar trebuie efectuata o antibiograma pentru a determina rezistenta la antibiotice si in functie de rezultat veti primi un tratament.
De obicei se urmeaza o cura de 7-14 zile cu claritromicina, azitromicina, tetraciclina sau doxiciclina insa daca infectia este cronica se recomanda un tratament mai indelungat.
Contactarea Ureaplasma urealyticum in sarcina se manifesta cu sangerari vaginale putand in cazuri grave duce la avort spontan sau la declansarea nasterii premature

- 23 Oct 2014 13:13

Cat de urgent trebuie sa incep un tratament? eu ma pot intalni cu ginecologul meu abia peste 2 saptamani sa ii arat rezultatul pt ca urmez la Bucuresti. Imi poate recomanda medicul de familie acest tratament? am antibiograma facuta si sunt aceste medicamente pe care le-ati specificat si dvs. Ca interpretare pe buletinul de analize apare: Vaginita nespecifica. Multumesc

- 23 Oct 2014 22:41

Buna ziua,
Infectia cu Ureaplasma este destul de grava deoarece poate afecta organele genitale interne (uterul, anexele, ovarele) si poate in timp sa determine infertilitate atat la femei cat si la barbati (afecteaza motilitatea spermatozoizilor).
In principiu daca aveti rezultatul antibiogramei poate sa va recomande tratamentul si medicul de familie in cazul in care are cunostinte in acest domeniu. Ar fi bine sa ajungeti totusi la medicul specialist mai devreme de 2 saptamani pentru ca este posibil sa fie o lupta de lunga durata cu aceasta infectie de care se scapa destul de greu.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde