infectie

miha10 in 24 Iun 2014 13:59 Categorie ORL

Buna ziua
va rog sa ma ajutati intr-o problema. am pe partea laterala a gatului in interior mici spatii din care imi iese puroi. nu sunt dureroase simt ca ceva e acolo ca si cum ar fi ramas resturi alimentatre. cand verific scot mici pungute albe (puroi). am facut tratamen cu antibiotic. in urma unui exudat am descoperit ca am streptococ. dar aceast problema o am de 1 an. ce ar pute fi?

5 răspunsuri

- 24 Iun 2014 14:04

 Cu ce antibiotic ati facut tratament? Dupa terminarea tratamentului ati efectuat un exsudat faringian de control pentru a vedea daca a disparut infectia cu streptococul?

- 24 Iun 2014 14:21

streptococ betahemolitic grupa C  , tratament 10 zile ceftrioxon cf antibiograma
multumesc de raspund

- 24 Iun 2014 14:48

Exista mai multe tipuri de streptococi, acestia fiind impartiti pe grupe. Streptococul grup A (beta hemolitic) este cel mai de temut datorita faptului ca poate determina o multitudine de tipuri de infecţii:în sfera ORL, respiratorii (laringita, bronşita, pneumonia), cardiace (endocardita, pericardita) , osteoarticulare.
Streptococul din grupul C, nu este atat de agresiv si doar ocazional determina la om infectii similare celor produse de streptococii de grup A. Poate determina totusi faringite, pneumonie, infectii ale tesuturilor moi, artrita - infectia articulatiilor si endocardita - infectie la nivelul inimii.
Aceasta infectie nu trebuie sub nicio forma neglijata. Va recomand sa consultati un medic ORL pentru un nou exsudat faringian si pentru investigatii suplimentare. Tratamentul recomandat in infectiile streptococice este de obicei cu penicilina forma orala (Ospen) sau injectabila ( Moldamin), alternativa fiind cefalosporinele - asemeni medicamentului pe care l-ati primit Dvs. Dupa fiecare cura de antibiotice trebuie efectuat exsudatul faringian pentru a verifica daca a fost vindecata infectia.
 
 

- 24 Iun 2014 15:05

MULTUMESC MULT O SA IMI REPET ANALIZELE
AS MAI AVEA O INTREBARE AM UN COPIL DE 3 ANI JUMATE, ESTE TRANSMISIBIL?
 
 

- 24 Iun 2014 15:15

Da, este transmisibil. Trebuie sa faceti exsudatul faringian si pentru copil. In general se face pentru toti membrii familiei, pentru ca pot exista purtatori sanatosi de streptococ care transmit infectia. 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde