inapetenta

AnaM in 14 Sep 2015 11:54 Categorie Sarcina

Buna ziua, sunt insarcinata in 33s:3z si de aproximativ 2 saptamani nu prea imi este foame. Dimpotriva, am o stare permanenta de satietate insotita de mici greturi ca in trimestrul I. Precizez ca in august m-am confruntat cu o faringita/amigdalita (de la stafilococ auriu) care a necesitat tratament antibiotic la maternitate (amoxicilina 5 zile + inca 5 zile amoxiplus). Problema e ca nici pana in prezent nu simt ca m-as fi refacut complet. Ma doare intr-una amigdala dreapta iar pe cea stanga am o mica pata alba ca de puroi. As dori sa aflu de ce nu pot sa mananc mai bine in conditiile in care ginecologii sustin ca in trimestrul 3 e nevoie de un aport caloric suplimentar. Oare e de la sarcina sau de la infectia in gat? Mentionez ca problema in gat e destul de dubioasa. Nu imi dau seama daca e o candidoza bucala cauzata de antibiotice (am limba alba iar amigdala dreapta, desi ma doare, nu pare inflamata) sau e aceeasi infectie cu stafilococ. Va multumesc anticipat pentru pareri si sfaturi.

3 răspunsuri

- 14 Sep 2015 13:16

Poate un  ORL ist  poate lamuri problema cu amigdala, pata , dureri ....etc.  ?
Daca analizele  , eocgrafia fetala si greutatea dv este conform "graficului ", poate inapetenta e doar o problema pasagera ?? Asa cum a venit si pleaca !
Daca insa eco fetala  , greutatea sau analizele sunt modificate , parerea ginecologului care va urmareste sarcina devine din facultativa obligatorie .
Ati incercat cu vitaminele ptr. viitoare  mamici ?  
Concluzie : consult ORL si ginecologie

- 14 Sep 2015 13:24

Analizele de trim. 3 sunt ok, poate o mica anemie (hgb 10.9) iar la ultima ecografie fetala (32 s) fatul avea 2050 g. Iau doar magnerot si fier. Vitaminele prenatale mi-au fost interzise pentru ca ginecologul considera ca am luat prea mult in greutate (16 kg, de la 57 la 73). Stiti ce am simtit ca imi face bine? Bicarbonatul de sodiu. Sunt zile in care nu ma doare gatul de cand fac gargara cu bicarbonat. In orice caz, voi urma sfatul dumneavoastra in ceea ce priveste consultul ORL. Va multumesc frumos.

- 14 Sep 2015 14:16

O Hb 10,9 in trim III nu e rau de loc . In sarcina ( care e un proces fiziologic = normal ) au loc niste modificari , probabil ati observat ca inima bate mai repede , asa e normal , in termeni "pasaresti "  sindrom hiperkinetic . Tot asa in sarcina e normal ca sangele " sa se dilueze " tot asa pe ... = hipervolemie relativa , asta duce la valori un pic mai mici ale Hb si hematocritului uneori cresc un pic mai mult globulele albe = normal . 
Indicatia sa nu luati vitamine e f. buna ( vedeti cit de important e sa consulti / cunosti pacientul ! )
Daca ati luat 16 kg si momentan aveti  inapetenta , ramine de evaluat .
Ia imaginati- va un preparat care care poate v-ar face placere sa - l gustati nu neaparat sa mancati cantitate doar sa gustati ceva ??? 
Faptul ca folositi bicarbonat schimba ph si asta poate sa fie benefic . Anumite microorganisme printre care si candida nu se simt bine in ph alcalin.
Ramne sa confirmati/ infirmati  ceea ce va spun la cei doi specialisti.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde