hpv in incubatie

Balan Daniel in 25 Oct 2014 19:41 Categorie Boli genitale feminine

Buna seara, in perioada de incubatie a HPV.ului daca se recolteaza papanicolau si secretia ar arata ca e ceva in neregula?Multumesc

3 răspunsuri

- 25 Oct 2014 21:44

Buna seara,
In primul rand Testul Papanicolau se efectueaza pentru a depista cancerul de col uterin. Acest tip de cancer este intr-adevar determint de infectia cu virusul Papiloma (HPV) insa doar anumite tipuri de virus determina cancer (tipul 16,18).
Pentru a depista prezenta HPV trebuie efectuata o analiza care se numeste genotipare ADN HPV prin intermediul careia se depisteaza exact tipul de virus care este prezent in organism.
Deci testul Papanicolau si examenul secretiei vaginale nu depisteaza prezenta virusului ci detecteaza cancerul de col uterin.

- 25 Oct 2014 21:51

Daca rezultatul papanicolau a iesit in regula mai este nevoie sa fac aceasta analiza suplimentara? Chiar daca as avea suspiciune sa imi fi transmis acea persoana protejandum.a cu prezervativ.Multumesc

- 25 Oct 2014 21:59

Daca Testul Papanicolau a fost normal si nu sunt prezente veruci (negi) genitali atunci nu este necesara genotiparea virusului. Este recomandat ca testul Papanicolau sa fie efectuat anual pentru a depista precoce orice forma de cancer de col uterin in conditiile in care se suspecteaza infectarea partenerei.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde