histerectomie extirpare uter

alle in 31 Iul 2014 18:29 Categorie Menopauza

Buna ziua!
Numele meu este Alexandra si am 23 de ani.
La varsta de 18 spre 19 ani am ramas insarcinata,la a 8 luna a sarcini am facut hemoragia si am fost dusa de urgenta la spital unde mi au spus ca copilu e mort si trbuie sa ma opereze... eu ma simteam rau nu prea stiu exact ce au vobit. in timpul operatie doctorul (din cate mi a spus) a sesizat ca uterul meu era putrezit.... deci prin urmare mi sa extirpat uterul....acum la 4 ani de la operatie au inceput problemele....dureri de cap... de sani...libidoul scazut...nervozitate,,,chisturi ovariane....urinatul foarte des(care nimeni nu poate imi spune din ce motiv)...prea multi doctori vazuti prea multe diagnosticuri diferite....acum 2 zile am cauterizat o rana pe colul uterin cu lasarul si mi a fat treatament hormonal-climara si ovestin ovule.....hormoni care creste riscul de cancer...va rog dati mi un sfat....nu stiu ce sa mai fac...la ce medic sa mai merg....pt ca toti imi zic altceva.....va multumesc.

4 răspunsuri

- 31 Iul 2014 23:30

Buna ziua,
Toate simptomele pe care le descrieti sunt in stransa legatura cu operatia de histerectomie de acum 4 ani. Din pacate aceasta operatie are un impact semnificativ atat asupra organismului cat si asupra starii psihice.
In timpul interventiei chirurgicale de indepartare a uterului exista riscul de  a leza vezica urinara, ulterior putand aparea incontinenta urinara sau nevoia frecventa de urinare. Pentru aceasta problema ar trebui sa consultati un medic urolog specializat in afectiunile vezicii urinare.
De asemenea, o femeie care trece printr-o histerectomie in care ovarele nu sunt eliminate, ea are un risc de 50% de a suferi de insuficienta ovariana in termen de 5 ani de la operatie astfel incat se instaleaza menopauza precoce care determina aparitia osteoporozei si a bolilor cardiovasculare.
In urma histerectomiei apare un sindromul ovarian rezidual din cauza faptului ca se formeaza tesuturi cicatriciale in jurul ovarelor, cu tendinta de formare a unor chisturilor dureroase. Acesta stare este dificil de tratat medical si poate necesita in timp inlaturarea ovarelor.
Cel mai mare efect secundar al histerectomiei este schimbarea de personalitate, care conduce la dificultati in socializare,depresie, pierderi de memorie pe termen scurt, accese de nervozitate si dureri de cap care necesita psihoterapie.

Tratamentul pentru rana de pe col contine hormonul specific feminin (estrogen) si este recomandat uzual de catre medicii ginecologi in astfel de afectiuni, riscurile fiind foarte reduse.
Nu stiu ce diagnostice v-au fost puse, dar toate au o legatura cu interventia chirurgicala de acum 4 ani si sunt complicatii ale acesteia.

- 1 Aug 2014 10:07

Pentru simptomele de vezica hiperactiva (urinari frecvente, imperioase cu cantitati mici) puteti sa va adresati Dr Catalin Belinski - medic primar urolog in cadrul Spitalului de Urgenta MAI "Prof. D. Gerota" - BVucuresti, care este specializat in aceasta afectiune. Telefon: 0745062248, E-mail: drbelinski@yahoo.com, Programare telefon: 0213037080/ int 28008. Tratamentul vezicii hiperactive este cu Solifenacin si Mirabegron.

- 1 Aug 2014 11:12

diagnosticul este histerectomia....rana pe col sa rezolvat....preoblema mea este daca sa folosesc hormoni recomandati sau nu.....

- 1 Aug 2014 11:18

Urmati recomandarile medicului ginecolog cu tratament hormonal exact cum v-a fost indicat pentru a preveni efectele secundare ale histerectomiei.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde