Hipertiroidie tratament tirozol simptome

Bancheru70 in 4 Aug 2014 13:01 Categorie Diverse

Buna ziua!
Sotia mea a fost diagnosticata in urma cu aproximativ 4 ani cu hipertiroidie.In urma tratamentului cu tirozol si-a revenit.Tratamentul a fost urmat timp de un an si jumatate dupa care medicul a zis sa intrerupa tratamentul ca analizele au iesit bune.In urma cu patru luni au reaparut simptomele pe care le avea initial(palpitatii,senzatie de frig,nod in gat si jena la degutitie si cel mai grav o sacdere alarmanta a greutatii corporale).Am mers si am facut din nou analize si valorile markerilor tiroidieni(TSH si FT3)au valori normale,iar la ultima ecografie a tiroidei au aparut niste micronoduli(0,3-0,4 mm).
Intrebare:daca esti suferind de Hipertiroidie,tratamentul cu Tirozol se intrerupe daca valorile analizelor au iesit bune ,dar simptomele sunt cele descrise de mine mai sus?
Cu stima Andrei Rez

1 răspuns

- 4 Aug 2014 18:42

Tratamentul cu Thyrozol nu se urmeaza pentru o perioada lunga de timp. In general intre 6 luni si un 1 an, maxim 2 ani de zile in cazurile mai dificile altfel se trece in extrema cealalta a hipotiroidiei. Simptomele pe care le prezinta sotia Dvs sunt caracteristice hipertiroidiei. Insa pentru a evidentiaza hiperfunctia tiroidiana  (excesul de hormoni tiroidieni in circulatia sangvina) trebuie determinati TSH si FT4, (rareori e necesar si FT3) -  in hipertiroidism TSH are valori scazute iar FT4 este crescut.
 Va recomand sa mai cereti o a doua opinie medicala din partea unui medic endocrinolog pentru a stabili daca trebuie sau nu continuat tratamentul cu Thyrozol.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde