Hidrocefalie bebelusi

Nicoleta91 in 2 Apr 2015 22:21 Categorie Neurologie

Buna ziua! Am nascut un copil acum doua luni cu hidrocefalie..eu sunt in Danemarca..i s a facut prima operatie la 3 saptamani de desfundare de canal pentru ca au zis ca exista posibilitatea sa nu aiba nevoie de shunt si sa mearga asa..la o saptamana a facut lichid in parti ;nu in interior! A operat o doar sa ii scoata lichidu..au zis ca e bine ca nu a mai facut in interior..am plecat acasa si la o saptamana ne am intors iar..facuse pe partea dreapta..la extras si pe ala si ia bagat un fel de Shunt..asa mi au zis..are un furtunas bagat pana in burtica..si acum dupa 3 saptamani am facut Ct si mi a spus ca are mai mult de cat ar trebuii lichid in interior..E posibil cand are shunt bagat tot sa faca mai mult lichid?? Care ar fii explicatia daca are drena bagata?? Nu face drena fata la prea mult lichid?? Nu imi pot gasii explicatia si incet incet imi pierd increderea in doctori d aici! Va multumes
Cu mult respect Nicoleta

3 răspunsuri

- 2 Apr 2015 22:51

Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca nu cunosc toate informatiile medicale (rezultatele investigatiilor efectuate, interventiile chirurgicale s.a), din pacate nu va pot oferi un raspuns sau un sfat medical la intrebarea pe care ati adresat-o. Puteti sa cereti o a doua opinie din partea unui medic, care avand toate documentele si investigatiile in fata va poate oferi un raspuns concret. Pana in momentul de fata, deciziile si tratamentul indicat de catre medici este conform protocoalelor de tratament a hidrocefaliei. Probabil ca lichidul cefalorahidian este intr-o cantitate mult prea mare, iar shuntul respectiv nu reuseste sa dreneze suficient.

- 3 Apr 2015 0:52

Si in aceste cazuri in care nu reuseste sa dreneze suficient ce este de facut?? Va multumesc 

- 3 Apr 2015 13:41

Este posibil ca din cauza unei disfunctii mecanice, a “infundarii” tuburilor de drenaj cu depozite proteice sa nu fie drenat lichidul. De obicei se reintervine chirurgical pentru dezobstructie de fiecare data cand se intampla acest lucru. Alte variante de tratament din pacate nu exista.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde