Simptome Hepatita A?

Georgiana Dinu in 18 Aug 2014 20:42 Categorie Hepapita

Buna ziua!
Am un coleg de serviciu care s-a intors din concediu cu Hepatita A, confirmata in urma unor investigatii. A revenit din concediu de aproximativ 2 saptamani, iar diagnosticul i-a fost pus in urma cu cateva zile. Imi este teama ca fiind in colectivitate exista riscul sa contactez virusul, desi respect regulile de igiena. In plus, de aproximativ 2 zile am dureri in partea abdominala dreapta. Am fost la medic, insa mi s-a spus ca pana nu debuteaza boala (daca am contactat virusul) nu exista o cale de actiune. As vrea sa stiu daca exista vreun test, o investigatie, prin care pot afla daca am contactat virusul? Cat de mare este riscul de a-l contacta, tinand cont ca exiat spatii comune, clante etc care au fost folosite si de colegul meu? Mentionez ca am avut si o raceala (pe care am pus-o pe seama aerului conditionat) si durerea din ultimele zile ma ingrijoreaza...

Multumesc anticipat,
Georgiana

1 răspuns

- 18 Aug 2014 22:41

Buna ziua,
In general marea majoritate a  adultilor sunt deja imunizati impotriva hepatitei A. Exista posibilitatea sa fiti imunizata in urma unei forme inaparente de boala.
Pentru a putea afla daca sunteti sau nu infectata trebuie mai intai sa apara simptomele de boala, pentru ca abia atunci pot fi detectati anticorpii (tip IgM) in sange astfel incat sa se poate pune diagnosticul.
In schimb puteti determina anticorpii de tip IgG, care daca sunt prezenti in sange atunci inseamna ca sunteti imunizata impotriva hepatitei A si nu exista riscul de a mai face aceasta afectiune.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde