Hemoroizi interni – cand ar aparea alte simptome?

A.A in 12 Mar 2015 14:17 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua,

Acum 4 luni de zile am avut rectoragii dupa scaun (putin sange si de culoare rosie). Initial o data cam la doua saptamani, intre timp s-au rarit, am avut o data pe luna (ultima data chiar acum mai mult de o luna).

Nu am avut alte simptome. Am fost la medicul specialist, analizele de sange au fost bune, si cele de urina, iar la consult s-au vazut hemoroizi interni.

Sunt ingrijorata totusi si de alte posibilitati. Imi puteti spune va rog, daca ar fi fost ceva mai grav ar fi aparut alte simptome pana acum?

Mentionez ca am pana in 30 de ani, fara istoric de boli, si fara cazuri de boli de colon in familie.

Multumesc anticipat pentru timp si ajutor.

5 răspunsuri

- 12 Mar 2015 17:46

Buna ziua,
Consult care a stabilit diagnosticul de hemoroizi a presupus si o rectosigmoidoscopie sau doar un tuseu rectal?

- 12 Mar 2015 17:51

Buna ziua, 
Doar un tuseu, si asta cu greu ... nici nu s-a pus problema de rectosigmoidoscopie, ci mi s-a propus direct colonoscopie totala, asta inainte de tuseu sau orice fel de consult fizic. Au trecut o luna de la ultima sangerare si 4 luni de la prima, timp in care nu am avut alte simptome(diaree, constipatie, voma, pierdere in greutate etc.). Ar fi aparut si alte simptome pana acum?
Stiu ca in mod normal se recomanda colonoscopie indiferent, dar avand in vedere ca nu am avut alte simptome in tot acest timp, nu stiu daca se justifica "chinul" unei astfel de proceduri. 
Multumesc inca o data

- 13 Mar 2015 12:19

Avand in vedere varsta, faptul ca sangerarea s-a oprit, ca analizele sunt in limitele normale (nu este prezenta anemia), nu aveti simptome sugestive pentru o afectiune mai grava atunci in aceste conditii cel mai probabil nu sunt motive de ingrijorare si sangerarea a fost determinata doar de hemoroizi.
Ati putea sa efectuati periodic un test de hemoragii oculte din scaun (la interval de 3-6 luni), care depisteaza sangerarile ascunse. Prezenta sangelui in scaun, dar fara sa fie vizibil cu ochiul liber, poate fi sugestiva pentru o afectiune mai grava precum o tumora la nivelul colonului care necesita intr-adevar o colonoscopie pentru a stabili diagnosticul. Daca rezultatul este negativ atunci totul este in regula si puteti sta linistita.

- 13 Mar 2015 12:27

Va multumesc pentru raspunsuri! Am sa ma programez pentru testul sugerat. 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde