Hemoroid sau furunc

daniel98 in 8 Iun 2014 13:31 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua, acum cateva luni bune(6 7) mi a iesit un fel de cos, ma manca ingrozitor si tot puneam mana la el, si s a marit nu foarte tare, iar intr o seara cand l am atins s a spart, a iesit un lichid/puroi galbui cu un miros foarte foarte ciudat, dupa ce s a spart nu se mai cunostea acea umflatura nu ma iaveam probleme cu ea, dar tot acolo era o simteam asa un pic, iar de aproximativ o luna maxim 2 a inceput sa apara din nou..Astazi m a mancat ingrozitor, am pus mana, m am spalat, dar am vazut ca a inceput sa creasca foarte mare aproximativ 2, latime si 4 5 lungime..Nu stiu ce sa ma fac, spuneti mi un tratament pe care il pot urma acasa va rog, nu mi spuneti nimic de doctor, mi e tare rusine sa spun asta cuiva...Nu stiu ce este si as dori sa scap de ea/el. Va rog frumos ajutati ma. Multumesc anticipat. Specific faptul ca am aproape 16 ani si sunt baiat. Ajutati ma, va rog.

5 răspunsuri

- 8 Iun 2014 15:02

In mod normal pentru o astfel de afectiune ar trebui sa te adresezi medicului chirurg care incizeaza furunculul si curata bine zona respectiva, iar ulterior te panseaza in fiecare zi asfel incat acolo sa fie mereu curat, dar avand in vedere ca iti este rusine sa te prezinti la medic pentru inceput urmeaza urmatoarele recomandari:

De fiecare dată, după ce atingi furuncululul sau de pielea din jurul lui, spală bine mâinile cu apă caldă şi cu săpun antibacterian, sau trataţi-le cu un dezinfectant; Trebuie sa ai o igena a mainilor si a zonei respective foarte stricta. Aproape tot timpul, furunculul trebuie să fie acoperit cu un bandaj de tifon curat, de sub care microbii se vor răspândi mai dificil în alte zone ale pielii. Pansamentele folosite pot fi aruncate împreună cu resturile menajere. Trebuie să folosesti un prosop separat, lenjerie de pat şi lucruri individuale separate. După recuperare, lucrurile lui pot fi decontaminate printr-o simplă spălare cu apă la temperatura maximă admisibilă pentru tipul respectiv de ţesătură. Încercă să atingi, cât mai puţin posibil, furunculul sau bandajul care îl acoperă.    În camera în care stai, este necesar, în mod regulat, să se facă curăţenie umedă (spalat) cu utilizarea unui dezinfectant Tratamentul medicamentos se face cu Oxacilina 500 mg la 6h si Nurofen 400 mg 3/zi Dacă după 5-7 zile de tratament nu vei avea niciun semn de vindecare (curăţirea furunculului, dispariţia durerii şi a inflamaţiei) atunci obligatoriu trebuie sa te prezinti la un doctor pentru un consult.

- 10 Aug 2014 10:25

Buna ziua din nou, am urmat tratamentul dumneavoastra cat de bine am putut exceptand partea cu tratamentul, am fost foarte atent cu igiena si am spalat locul respectiv cu apa la temperatura maxima(cat a putut suporta coprul meu) si n am mai avut treaba cu el, ba chiar am uitat de aceasta pana aseara cand s a inflamat si s a umflat destul de tare.(Dimineata asta am procedat la fel si m am spalat cu apa fierbinte, chiar clocotita si a scazut foarte mult).Intrebarea mea pentru Dumneavoastra este cum l as putea face sa stagneze de tot? Sa l scot cu tot cu radacina sa nu mai am probleme toata viata..este foarte jenant si suparator. Multumesc frumos pentru raspunsul anterior. Va rog raspundeti mi si de aceasta data si ajutati ma. Multumesc anticipat.

- 10 Aug 2014 23:00

Singura metoda de a scapa definitiv de aceasta afectiune este sa fiti vazut de catre un medic chirurg care va indeparta printr-o interventie chirurgicala invelisul abcesului si colectia purulenta a acestuia. Fara un tratament medicamentos corespunzator sau interventie chirurgicala nu se poate scapa de aceasta afectiune, ci doar se amelioareaza simptomele.

- 11 Aug 2014 10:48

Off, eu m as duce sa mi fac un control, dar mi e frica de consecinte, daca ma opereaza voi mai putea face sport? Adica fac sala de aproximativ 9 luni, iar daca ma voi opera mi e frica ca nu voi mai putea merge o anumita perioada de timp...Voi incerca si cu ajutorul medicamentelor pe care mi le ati spus in primul raspuns, daca nici asa nu functioneaza, cred ca ma voi duce la chirurg. Multumesc frumos pentru toate raspunsurile dumneavoastra, mi au fost de mare ajutor.

- 11 Aug 2014 10:51

Operatia nu va afecta mersul, iar dupa vindecare veti putea relua mersul la sala. Recuparea depinde in functie de cat de grava este infectia si in generala dureaza maxim o luna.
Cu placere, multa sanatate va doresc!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde