Helycobacter pylori

Balan Daniel in 17 Oct 2014 15:33 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua,

In anul 2011 in urma a unor seturi de analize am descoperit helycobacter pylori slab pozitiv mentionez ca nu am luat tratament.
Acum 2 zile am facut alte seturi de analize toate bune in afara de helycobacter pylori pozitiv.
Ce ma sfatuiti sa fac, sa umez un tratament?
Este periculoasa aceasta bacterie?

3 răspunsuri

- 17 Oct 2014 20:58

Buna ziua,
Infectia cu Helicobacter Pylori netrata corespunzator poate in timp sa contribuie la aparitia cancerului gastric. Din acest motiv trebuie diagnosticata la timp si tratata medicamentos conform unei scheme cu 2 antibiotice Amoxicilina + Claritromicina sau Metronidazol si un protector gastric - Omeprazol, Pantoprazol sau Esomeprazol.
Ulterior pentru a stabili daca a fost vindecata infectia trebuie efectuata o analiza din scaun ( antigenul fecal Helicobacter Pylori).

- 17 Oct 2014 21:30

Multumesc mult dar daca am suspiciune ca sunt insarcinata.Ce ma sfatuiti sa incep tratamentul cu antibiotice pana imi fac un test de sarcina sau sa astept sa vad daca sunt insarcinata? Mai pot sa ma tratez de aceasta bacterie daca as ramane insarcinata ? Multumesc

- 18 Oct 2014 10:16

Tratamentul poate fi urmat si in perioada cand sunteti insarcinata insa de preferat dupa primele 3 luni de sarcina. Amoxicilina, Claritromicina si Omeprazolul fac parte din categoria B de risc in sarcina ceea ce inseamna ca pot fi folosite pentru ca nu prezinta un risc pentru fat. Efectuati intai un test de sarcina si ulterior in functie de rezultat urmati tratamentul.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde