Gaze intestinale in exces

tdanut in 20 Aug 2014 10:07 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua,

Ma numesc Dan si am 41 de ani.

Acum 14 ani am suferit o fisura anala, care a fost operata. De atunci am probleme mari cu gazele stomacale. Aceasta problema are legatura cu acea operatie sau e o simpla coincidenta ? Inainte de operatie nu aveam astfel de probleme. Regimul alimentar este unul echilibrat. Multumesc.

4 răspunsuri

- 20 Aug 2014 10:46

Buna ziua,
Cel mai probabil este o coincidenta. Gazele se formeaza de-a lungul intestinelor in timpul procesului de digestie, in timp ce fisura anala a fost la iesire la nivelul rectului.
Sunt foarte multi factori care contribuie la aparitia balonarii (meteorismului abdominal) - in primul rand din cauza unui stil inadecvat de viata (mese luate in graba, vorbitul in timpul mesei, masticatia in graba, lipsa fructelor si a legumelor din alimentatie, cantitatea prea mare de hrana ingerata, consumul de alimente care fermenteaza - fasole, varza, ceapa, ustruroi, prajeli), apoi pot fi tot felul de intolerante digestive - lactoza, gluten, afectiuni hepatice sau ale colecistului (fiere),  boli gastrice - printre care gastrita determinata de Helicobacter Pylori, afectiuni intestinale.
Va recomand sa consultati medicul de familie pentru un consult si investigatii de laborator, iar daca este cazul trebuie sa va adresati unui medic gastroenterolog.

- 20 Aug 2014 10:50

Multumesc pt raspuns!

- 20 Aug 2014 11:15

Multumesc, la fel!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde