Tratament pentru gastrita.

OanaSimona03 in 8 Sep 2014 19:07 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua..Am fost de curand la medic si mi s-a spus ca am o cantitate usor sporita de acid gastric in stomac,mi-a dat tratament venter,omeprazon si papaverina pentru o luna.Dupa ce am luat medicamentele tot ma doare stomacul,am senzatia de foame imediat dupa ce mananc si ma arde stomacul.Exista posibilitatea de a avea gastrita cronica? Ar trebui sa mai continui macar o luna tratamentul ?Multumesc

12 răspunsuri

- 8 Sep 2014 21:41

Buna ziua,
Trebuie sa efectuati o analiza pentru o infectie la stomac cu o bacterie care se cheama Helicobacter Pylori. Se poate determina din sange aceasta infectie sau prin endoscopie digestiva superioara. Prezenta acestei bacterii la nivelul stomacului determina aparitia unei gastrite cronice.

- 8 Sep 2014 22:04

Am efectuat acea analiza si rezultatul a iesit negativ...

- 9 Sep 2014 10:43

Analiza pentru helicobacter a fost efectuata din sange sau prin endoscopie digestiva superioara cu biopsie de mucoasa gastrica?

- 9 Sep 2014 15:48

Analiza a fost efectuata prin testul antigenului de la nivelul materiilor fecale..

- 9 Sep 2014 23:49

Ok. Atunci inseamna ca nu este prezenta acesta bacterie. Ar fi indicat sa mergeti la doctorul care v-a vazut pentru un control si eventual pentru o endoscopie digestiva superioara in urma careia se va stabili exact cauza acestor manifestari digestive. Poate sa fie o gastrita, nu neaparat cronica, sau un ulcer gastric sau duodenal.

- 12 Sep 2014 23:16

Am efectuat si o endoscopie digestiva superioara si mi s-a spus ca am gastrita si esofagita de reflux gradul I si mi s-a spus  nu e prezenta nicio forma de ulcer nici macar mici ulceratii..Mi s-a dat tratament cu venter,omeprazon si papaverina + regim ,timp de o luna..Insa dupa ce am terminat tratamentul continui sa am aceleasi simptome..ma doare stomacul imediat dupa ce mananc,ma arde stomacul si stomacul meu scoate sunete ciudate de parca nu as fi mancat nimic in acea zi...

- 13 Sep 2014 11:34

Avad in vedere ca aveti reflux gastroesofagian atunci simptomele pot persista o perioada mai lunga de timp. Tratamentul pentru reflux se poate continua pana la 8 saptamani. In general refluxul gastroesofagian se rezolva definitiv printr-o interventie chirurgicala corectandu-se defectul care determina reflux. Prin operatie se fixeaza esofagul astfel incat continutul gastric sa nu se mai intoarca la nivelul esofagului. De obicei prezenta unei hernii hiatale determina prezenta refluxului.
Aveti in acest articol mai multe informatii si recomandari despre reflux:
http://consultadoctorul.ro/articole-medicale/cauzele-si-tratamentul-bolii-de-reflux-gastroesofagian/
 

- 13 Sep 2014 15:19

As putea sa mai continui tratamentul inca o luna si daca nu exista nicio ameliorare sau consult medicul ?

- 13 Sep 2014 15:47

E posibil sa am hernie hiatala si doctorul atunci cand am realizat endoscopia digestiva superioara sa nu isi fi dat seama?

- 13 Sep 2014 22:30

Da, tratamentul se poate continua pentru inca o luna si daca nu dispar simptomele atunci mergeti la medicul specialist pentru mai multe investigatii.
Hernia hiatala nu se vede intotdeauna prin endoscopie. Diagnosticul se stabileste de obicei prin radiografie cu tranzit baritat.

- 14 Sep 2014 22:19

 O  ultima intrebare : gastrita se poate vindeca ? Va multumesc frumos pentru timpul acordat

- 15 Sep 2014 0:37

Cu tratamentul si cu un regim alimentar corespunzator gastrita poate fi vindecata.
Cu placere! Multa sanatate va doresc!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde