gastrita sau altceva?

mellanie in 13 Mar 2015 8:47 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua dna doctor, revin cu o alta intrebare la dvs, daca imi puteti da un sfat.
Nu stiu daca, ceea ce va intreb acum, are sau nu legatura cu faptul ca am avut acum 3 sapt o pneumonie interstitiala pe care am tratat-o.
Dimineata ma trezesc cu o emotii puternice si tahicardie are dureaza cam 1 h. Pulsul ajunge la 100, iar tensiunea 13, sau chiar 14.
De asemenea am uneori senzatia de nod in stomac, parca ma strange ceva acolo, in timpul mesei ma balonez repede indiferent cat de putin manac si cea mai suparatoare senzatie este ca simt ca nu pot sa respir bine, parca ma apasa ceva pe stomac si nu-mi da voie sa inspir aerul indeajuns. Imi vine sa casc mereu.
Am observat ca am si senzatii de arsura in stomac si epigastru.
Toate aceste simptome le- am avut si inainte de a avea aceea pneumonie. Saturatia de oxigen am avut-o 98%, deci nu cred ca plamanii sunt cauza. Mentionez ca am 24 ani, sunt fumatoare si dimineata beau cafea.
Multumesc!

2 răspunsuri

- 13 Mar 2015 12:07

Buna ziua,
Avand in vedere simptomele descrise de Dvs. cel mai probabil sunt 2 probleme diferite: o tulburare de ritm cardiac si o gastrita.
Ar fi indicat sa va adresati unui medic cardiolog pentru un consult si investigatii suplimentare (EKG si ecografie cardiaca). In cazul in care se infirma prezenta unei afectiuni cardiace atunci este posibil  sa va confruntati cu niste atacuri de panica (crize de anxietate).
In plus ar trebui sa consultati un medic gastroenterolog si sa efectuati o endoscopie digestiva superioara pentru a diagnostica gastrita si a depista daca este prezenta o infectie cu Helicobacter Pylori care necesita un tratament corespunzator.

- 13 Mar 2015 12:30

Sa inteleg ca nu are legatura cu plamanii, aceea respiratie ingreunata?!
O sa ma urmez sfatul dvs. Multumesc frumos!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde