ganglioni inghinali

Monica140 in 21 Aug 2015 15:41 Categorie Boli genitale feminine

buna ziua!am rugaminte, am descoperit intamplator ca am 2 ganglioni inghinali in jur de 1 cm in partea stanga si un ganglion inghinal putin mai mare in partea dreapta ,iar de 2 zile am inceput sa simt o durere sau mai mult o jena in partea dreapta. ce investigatii trebuie sa fac?multumesc anticipat!

5 răspunsuri

- 25 Aug 2015 15:08

Ganglionii inghinali mici (sub1cm) bilaterali , nedurerosi, mobili , de consistenta renitenta  pot sa apara temporar si la persoane sanatoase.
Dupa cum vedeti sunt niste caracteristici impotante care pot fi evidentiate doar la consult.
In plus vor fi examinate si celelate grupe ganglionare ( axilari , laterocervical , occipitali , submandibulari etc. ) si se va face si consultul complet.
Investigatiile vor depinde de rezultatul consultului si pot sa cuprinda si boli cu transmitere sexuala .
In ceea ce priveste durerea abdominala sub forma de jena ar fi de precizat : conditii de aparitie, factori de agravare, factori de ameliorare, durata , evolutie in timp etc. completate si de examinarea zonei abdominale inclusiv puncte herniare.
Este insa posibil ca durerea in sine sa nu aiba legatura cu ganglionii.

- 8 Sep 2015 8:47

buna ziua!vreau sa va spun ca am fost la  ginecolog si am facut testele pt bolile cu cu transmitere sexuala si au iesit negative. am fost descoperita insa cu Enterococus in secretia vaginala , mi s-a dat tratament cu antibiotice 7 zile , iar partenerului 5 zile. am  fost consultata si de un medic de interne , am facut si hemoleucograma , vsh, fibrinogen , urocultura , eco abdominala si toate au iesit in limitele normale si nu s-a descoperit cauza ganglionilor inghinali.

- 8 Sep 2015 8:53

mentionez ca am 22 de ani, iar pe la 13 -14 ani am facut o ecografie de san pt ca am descoperit o mica formatiune(ca un nodul) si  mi s-a spus ca e datorita varstei, pe fond hormonal, dar eu inca am acea formatiune. Credeti ca ar putea avea legatura cu ganglionii inghinali ?

- 8 Sep 2015 11:29

Nu vad ce legatura sa aiba ggl inghinali cu formatiunea de la san atit timp cit nu aveti ggl in axila de aceiasi parte cu formatiunea ?
Aceasta nu inseamna insa ca formatiunea la san (" chiar daca e pe fons hormonal ") sa nu fie monitorizata atit clinic cit si paraclinic la intervale recomandate de specialist . Daca apar ceva modificari intre controale , iarasi e bine sa mergeti la medic . Aceasta formatiune nu e un motiv de stress , insa e de monitorizat (chiar daca sunteti atit de tanara ).
 

- 8 Sep 2015 12:18

va multumesc! aveam si eu de gand sa  mai fac o ecografie de san..insa acum mai mult ma ingrijoreaza ganglionii.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde