Ganglioni

radu elena in 28 Apr 2015 15:25 Categorie Sanatatea copilului

Buna ziua . in urma cu 3 zile am fst cu baietelul meu la doctor si ni s-a spus k are ganglioni la cap . Ce consecinte au acestia si cum se pot trata ?

4 răspunsuri

- 28 Apr 2015 19:52

Buna ziua,
Inflamatia ganglionilor limfatici (adenopatia) apare atunci cand in vecinatatea acestora se afla un focar infectios ( ex amigdale inflamate, otita - infectie la nivelul urechii) sau in contextul unor boli infecto-contagioase (ex rubeola, rujeola, scarlatina). Nu exista consecinte deoarece aceasta este o reactie normala a organismului iar in momentul in care infectia care a declansat inflamatia este vindecata atunci vor disparea si ganglionii.

- 28 Apr 2015 20:15

va multumesc . dar nici eu si nici sotul nu am avut  otita, amigdalitele inflamate  sau rubeola .  Cel mic are rosu in gat si   ne-a spus si d ganglioni .   

- 28 Apr 2015 20:20

O nelamurire mai am . Eu in urma operatiei d cezariana am ridicat cva greutati si dupa 7 luni am fkut ruptura d muschi .   snt anumite zile knd se intampla sa ma pateze putin si am dureri d la operatie . ce ar trebui sa fac pt k muschiul sa se refaca ?       Va multumesc frumos !
 

- 28 Apr 2015 20:57

Daca cel mic are rosu in gat adica amigdalita acuta atunci acesta este focarul infectios din vecinatate care a determinat inflamatia ganglionilor.  Orice eventratie (ruptura muschilor postoperator) necesita o interventie chirurgicala pentru a reface peretele abdominal.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde