Formatiuni tari pe scrot

Dragos in 27 Sep 2014 17:49 Categorie Boli genitale masculine

Buna ziua,

Am si eu o intrebare:

Cred ca de 1-2 ani mi-a aparut in partea dreapta a tes***ulului (nu e atasat de tes***ul, e pe piele, scrot) un cos sub piele (sau asa am crezut). E ca o formatiune alba, de dimensiunea unui bob de orez care nu se stoarce si nu dispare. Daca nu il agit, are culoarea pielii, decat ca se observa in exterior, daca am incercat sa storc se vede ca e alb si tare in interior...

La scurt timp dupa, a mai aparut unul langa. Iar apoi, de-a lungul timpului inca 3-4 pe toate suprafata scrotului. Din cei aparuti mai recent, am reusit sa storc vreo 2, sunt mai mici de obicei, si iese o pasta alba consistenta, nu ca la un cos normal, iese mai greu si e foarte groasa, consistenta (nu tasneste ca la un cos normal).

Am facut research pe internet (da, stiu ca nu e ok, dar data fiind natura problemei am crezut ca o sa dispara, mi-a fost oarecum si jena sa ma duc la medic) si formatiunile acestea seamana oarecum cu "molluscum contagiosum". Cele doua (primele aparute) par sa aiba si un punct mic prin centru, o gaura, am inteles ca se poate distinge de altceva daca au punctul asta. Celelate nu au. Nu ma mananca, nu ma dor.

Motivul principal pentru care nu am fost la medic a fost ca am inteles ca de cele mai multe ori lucrurile astea dispar fara tratament (prin imbunatatirea sistemului imunitar) sau pot fi extirpate chirurgical sau prin laser. Nu au disparut.

In principiu as dori o parere initiala, eventual un tratament cu o crema ceva, inainte sa vizitez un medic. Stiu ca asta e principalul sfat, dar as dori sa evit daca se poate. Macar o parere, e de natura fungica? Poate un diabet precoce? Sau poate chiar cancer tes***ular?

Multumesc anticipat.

1 răspuns

- 28 Sep 2014 12:21

Buna ziua,
In primul rand ar trebui sa consultati un medic dermatolog pentru a stabili daca intr-adevar este prezenta aceasta infectie. Apoi leziunile din molluscum contagiosum sunt determinate de MCV ( molluscum contagiosum virus). Reprezinta o boala cu transmitere sexuala si atunci este posibil ca aceasta infectie virala sa o fi luat de la partenera. Poate sa dispara de la sine in termen de 1 an de zile, dar de cele mai multe ori fara tratament corespunzator nu dispar.
Tratamentul consta in administrarea locala de creme pe baza de tretinonin, imiquimod (Aldara), acid tricloracetic, nitrat de argint, podofilina (Condyline) sau prin inghetare cu azot lichid (crioterapie). Este foarte important ca in primul rand sa fiti investigati pentru a stabili care este cauza scaderii imunitatii, iar schema terapeutica sa fie urmarita de catre un medic dermatolog.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde