foluculita bubite pe gamba tratament

andreea20 in 21 Iul 2014 23:51 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna seara! Au inceput sa.mi apara pe gamba o multime de bubite, majoritatea fiind in jurul unui fir de par. Medicul dermatolog mi.a recomandat initial un tratament cu Fucidin H pt a ameliora oarecum foliculita iar ulterior un tratament de 10 zile cu Fucicort pt a disparea infectia. Pana in prezent bubitele nu mai imi sunt asa inflamate insa zona de aparitie a lor se extinde si raman pete urate pe piele. Nici nu as vrea sa aplic o multitudine de creme pe piele pentru a nu face mai rau deci nu stiu ce sa mai fac. Mi s.a spus si de epilarea definitiva ca fiind o alternativa buna doar ca este costisitoare. Mentionez ca in prezent ma epilez cu ceara deoarece celelalte metode de epilare ori imi provoaca iritatii ori dupa ce ma epilez imi cresc din ce in ce mai multe fire sub piele. Nu cunoasteti un alt remediu care ar putea ajuta? Multumesc!

1 răspuns

- 22 Iul 2014 7:45

Foliculita este o infectie a radacinii firului de par care, de obicei, este cauzata de bacterii precum Staphylococcus aureus. In momentul in care dispare firul de par, dispare si infectia. Deci singura solutie definitiva este sa scapati de sursa infectiei.
Tratamentul recomandat de medicul dermatolog este foarte bun, iar daca nu sunteti multumita de evolutia sub tratament mergeti la un control pentru a va recomanda un nou tratament. In cazurile mai severe de foliculita pe langa crema administrata local se recomanda si asocierea Oxacilinei.
Mai exista posibilitatea prepararii unui auto-vaccin la Institutul Cantacuzino - Bucuresti pentru a scapa de foliculita. Pentru realizarea acestui auto-vaccin se recolteaza secretia din leziuni, se identifica bacteria si se creeaza un vaccin care sa va apare impotriva infectiei respective.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde