Tratament foliculita pe picioare si in zona inghinala

Bby in 1 Sep 2014 15:42 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua! Imi apar multe bubite cu puroi dupa epilare si am semne foarte multe din cauza aceasta pe picioare si in zona inghinala. Am incercat multe tratamente insa nu pot scapa de ele. De ceva timp mi-au aparut niste bubite asemanatoare pe gat. Este posibil sa am un stafilococ auriu? Aceasta sa fie si cauza foliculitei? Ce fel de analize pot face? Si ce tratamente pot face sa scap de aceste efecte inestetice de pe picoare? Multumesc!

1 răspuns

- 1 Sep 2014 17:31

Buna ziua,
Intr-adevar stafilococul auriu este cel care determina aparitia foliculitei. Trebuie dezinfectata foarte bine pielea inainte si dupa epilat. In comert exista tot felul de lotiuni care pot fi folosite. Pentru tratarea leziunilor deja existente se poate aplica pe fiecare leziune in parte Fucidin sau Fucidin H ( contine cortizon si trebuie aplicat intr-un strat cat mai subtire, folosindu-se cat mai putina crema cu putinta).
In cazul in care foliculita este intr-un forma destul de severa va recomand sa va adresati unui medic dermatolog pentru mai multe investigatii si tratamentul corespunzator al leziunilor. Mai exista posibilitatea prepararii la Institutul Cantacuzino a unui auto-vaccin impotriva stafilococului auriu cu ajutorul caruia puteti scapa de aceasta infectie a pielii.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde