foliculita pe frunte majoritatea la baza parului

mpaius in 6 Aug 2014 11:47 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua,

Este vorba de un adolescent, 14 ani. Face la nivelul parului pe frunte niste "rani". Incep ca niste cosuri, se acopera cu o pojghita (pare ca se vindeca), aceasta cade si ramane o pata rosie care se transforma apoi intr-o pata mai inchisa la culoare la sfarsit. Apoi apar din nou altele, fie in acelasi loc fie in locuri diferite. Am mers la dermatolog care ne-a pus diagnosticul de foliculta si am primit tratament crema skinoren, o solutie preparata si antibiotic doxiciclina. Asta a fost anul trecut. Pe timpul tratamentului a trecut, dupa tratament au aparut din nou. Peste iarna nu au mai aparut asa de des si incepand din primavara acesta iar apar. Se vindeca singure (aplicam ca dezinfectant o solutie din laptisor de matca, polen si propolis si o crema de marul lupului cu galbenele). Problema este ca se vindeca dar totusi reapar altele si raman petele acelea mai inchise la culoare.

Va rog o parere! (am vrea sa evitam antibioticele cat se poate)

Multumesc!

4 răspunsuri

- 6 Aug 2014 12:09

Foliculita este o infectie a pielii determinata de o bacterie care se numeste stafilococul auriu. Din pacate fara tratament antibiotic nu prea se poate scapa de acest microb. De obicei sunt recomandate antibiotice precum Oxacilina, iar daca infectia nu raspunde atunci este posibil sa fie un stafilococ mai puternic si se administreaza Vancomicina. Tratamentul local se poate face un Fucidin.
In cazul in care nu exista o evolutie favorabila cu tratamentul oral si local atunci o alta varianta ar fi prepararea unui auto-vaccin impotriva stafilococului auriu la Institutul Cantacuzino.
Pentru pete poate sa aplice crema sau masca Depiwhite.

- 6 Aug 2014 14:11

Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Mai vreau sa intreb daca aparitiile de afte pe interiorul gurii si pe buze ar avea si ele legatura cu acest stafilococ.
 
Mulumesc!

- 6 Aug 2014 14:12

Si de asemenea daca suplimentul de vitamina B3 ar ajuta in cazul stafilococului.

- 6 Aug 2014 16:03

Prezenta aftelor bucale nu se datoreaza stafilococului. Deficientele alimentare, in special vitaminele din grupul B poate determina aparitia aftelor, insa nu are nicio legatura cu infectia pe piele. Pentru afte se poate aplica orice forma de anestezic local pentru a calma durerea si pentru tratament Dr. Geske Spray antiviral. Stafilococul aureus fiind o bacterie, singura modalitate de a scapa de infectie este prin tratament antibiotic. 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde