fire de par sub piele,probleme

rnzrazvan in 21 Iun 2014 12:26 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua . Am si eu o problema destul de îngrijorătoare . M-am epilat inghinal cu ceara acum circa o luna si ceva . De ceva timp ,circa 2-3 saptamani au inceput sa imi tot iasa fire de par sub piele . Am mai extras din ele cum am putut cu penseta iar unele au ramas ca un fel de cicatrice
Si vad ca pielea nu vrea să se vindece ,rămânând un fel de găuri unde au fost firele de par crescute sub piele mai multe ,circa 4-5 in acel loc din partea dreapta ..
Puteti sa imi recomandăti ce as putea face Ca sa pot trece peste aceasta mica-mare problema ?
Multumesc

3 răspunsuri

- 21 Iun 2014 13:28

Trebuie efectuată o exfoliere a pielii înainte de epilat ( 2 ori/săptămână). În acest fel îndepărtezi celulele moarte şi eliberezi firele aflate în creştere. După îndepărtarea părului nedorit este recomandat a se aplica o loţiune/crema cu efect calmant şi dezinfectant ( gen Biocicatrin gel epitelizant, Ivatherm Cicaderm, Uriage Cicactive gel sau orice produs de ingrijire post epilare din supermarketuri)
  Daca problema firelor crescute se agraveaza, atunci dermatologul iti poate prescrie diferite creme care sa ajute in  procesul de vindecare.

- 21 Iun 2014 13:49

Pana aici am inteles .dar am aceasta problema cum ca de 2-3 saptamani nu vrea să se vindece un loc unde au crescut firele si a ramas un fel de "gaura". Exista ceva ce pot incerca intai acasa iar in caz ca nu da roade sa mă duc la dermwtolog?

- 21 Iun 2014 14:06

Pentru cicatricile deprimate (gauri) nu sunt produse disponibile pe piata care sa fie si eficiente pentru tratamentul acasa. Tratamentul se face doar de catre medicul specialist dermatolog prin dermabraziune, peeling chimic, injectare de acid hialuronic.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde