fimoza

andreea1981 in 16 Sep 2014 15:11 Categorie Nou nascutul

buna ziua ,
am si eu un bebelus de zece luni jumate,astazi am fost la chirurgie pediatrica si am fost programati maine la operatia de fimoza si ni s a comunicat ca i se va face anestezie generala, este ok ? nu este prea mic si cam ce presupune aceasta interventie daca ma puteti ajuta cu cateva detalii sunt un picut speriata in aceasta privinta, va multumesc tare frumos.

1 răspuns

- 16 Sep 2014 21:20

Buna ziua,
In cazul bebelusilor toate interventiile chirurgicale se efectueaza sub anestezie generala pentru ca altfel copilasii mici nu stau linistiti in timpul operatiei si in plus este foarte traumatizanta sa fie treaz in timpul operatiei.
Tratamentul de prima intentie in fimoza presupune administrarea de unguente, fie pe baza de cortizon, fie in combinatie cu un antibiotic mai ales cand se asociaza si o infectie locala; durata este in medie de 4-6 saptamani si are mari sanse se reusita. La sfarsitul tratamentului in functie de evolutie se stabileste daca este cazul de interventie chirurgicala.
De obicei operatia se efectueaza daca nu s-au obtinut rezultate pozitive cu unguente sau daca apar complicatii locale ( infectii sau nu se mai poate elimina urina).
Interventia chirurgicala este foarta simpla iar recuperarea este rapida dupa interventie.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde