febra postoperatorie?

giorgianavasiu in 26 Oct 2014 18:15 Categorie ORL

Buna ziua !
Am un baietel de 2 ani si 3luni (14 kg) care a fost operat acum 5 zile de otita medie acuta supurata bilaterala. I s-a administrat antibiotic injectabil,antitinflamator, DNF imediat dupa operatie si a avut o evolutie favorabila. Se externeaza afebril (mentionez ca febra a avut inainte de operatie 39.2 care nu ceda la antitermic,iar dupa dozele injectabile de antibiotic febra nu a mai avut in spital)
Dupa 3 doze administrate ORAL de Zinnat 6ml au aparut episoadele febrile care reapar aprox la fiecare 3h-3h1/2.Are putin rosu in gat conform spuselor pediatrei care l a examinat ieri, iar la plamani nu are nimic.... Intrebarea mea este:
E normal ca sub influenta antibioticului, aceasta febra sa revina si mai ales sa persiste? acum ii dau din 4 in 4 ore antitermice.
Multumesc anticipat de raspuns!

1 răspuns

- 26 Oct 2014 20:23

Buna ziua,
In mod normal sub tratament antibiotic febra nu ar trebui sa persiste. Prezenta febrei semnifica faptul ca bacteria nu reactioneaza la respectivul antibiotic. Va recomand sa consultati fie medicul ORL-ist sau medicul de familie pentru schimbarea tratamentului.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde