Extrasistole

Consuela in 27 Iun 2014 0:27 Categorie Sanatatea copilului

Buna seara! Fetita mea, in varsta de 14 ani , a simtit in luna octombrie 2013 cateva batai neregulate ale inimii . Am mers cu ea la un medic cardiolog , i-a facut ekg si a iesit bine. Consultand-o cu stetoscopul , a zis ca ce are fata , are si mama si m-a consultat spunand ca avem prolaps da valva mitrala . Insa eu mai fusesem pe la cardiologi , pentru ca am avut o perioada cu atacuri de panica si niciunul nu mi-a zis asa ceva.fetita a mai resimtit de atunci aceste batai neregulate de doua ori , la interval de cateva luni. Inca nu i-a venit menstruatia , si sotul meu ( tatal fetei ) are si el periodic aceste batai neregulate. Care ar fi cauza la fetita si ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc !

3 răspunsuri

- 27 Iun 2014 8:51

La copii si adolescenti de obicei cauza lor nu este identificata si de cele mai multe ori dispar cu timpul si nu necesita tratament. Va recomand sa faceti si o ecografie cardiaca pentru a stabili cu certitudine daca exista sau nu acest prolaps de valva mitrala. O alta metoda de investigatie este monitorizarea Holter printr-un electrocardiograf portabil care monitorizeaza activitatea electrica a inimii timp de 24h.
Pentru aceste tulburari de ritm se recomanda medicamentele betablocante sau mai exista o tehnica prin care se pot distruge focarele de la nivelul inimii care determina aceste extrasistole. Tratamentul depinde in functie de cauza acestor extrasistole.

- 27 Iun 2014 17:35

Va multumesc pentru raspuns. Ati pomenit de o tehnica pentru indepartarea acestor focare. Care ar fi aceea?

- 27 Iun 2014 19:52

Este o tehnica prin care se elibereaza energie prin radiofrecventa cu ajutorul varfului unui cateter care este plasat la nivelul focarului care determina aparitia extrasistolelor. Radiofrecventa distruge ireversibil focarul si in acest fel se vindeca extrasistolele.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde