Noduri pe clavicula dreapta, consinstenta dura

Anabela in 10 Sep 2014 20:21 Categorie Diverse

Buna seara, de aproximativ o saptamana am observat ca am doua noduri (cioate) rotunde pe clavicula dreapta. Par parte din os, in sensul ca sunt de o consistenta dura. Nu e ganglion supraclavicular intrucat acela banuiesc ca ar trebui sa fie intre umar si clavicula. Ar trebui sa ma ingrijorez? Daca da, ce investigatii ar trebui sa fac pt a afla ce e cu ei acolo. Mentionez ca nu se vad cu ochiul liber, simt doar o denivelare la atingere.

3 răspunsuri

- 10 Sep 2014 20:38

Buna seara,
In primul rand trebuie sa mergeti la medicul de familie care va examina clavicula, iar daca este cazul atunci va poate recomanda efectuarea unei radiografii toracice.

- 10 Sep 2014 20:54

Medicul meu de familie e in concediu 3 saptamani. Activitatea scriptica e asigurata de asistenta...Una peste alta, din punctul dvs de vedere ceea ce am descris mai sus poate semnala o problema grava sau e ceva banal? 

- 10 Sep 2014 23:54

Daca a fost fracturata clavicula atunci este posibil sa fie o osificare defectuoasa, o alta varianta ar fi prezenta unui lipom - tumora benigna sau in cel mai nefericit caz poate fi o formatiune maligna.
Puteti sa luati o trimitere catre medicul ortoped pentru a stabili exact cauza .

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde