Este reumatic sau neurologic si ce ma sfatuiti sa fac?

chircanm in 2 Iul 2014 22:53 Categorie Neurologie

Buna seara.Ma numesc Chircan Mariana,am 44 ani si as dori sa ma ajutati pentru a clarifica ce anume pot avea.De aproape o luna si ceva am amorteli la palma dreapta care persista si ziua,cu intensitate mai mare noaptea,mai ales daca dorm pe partea dreapta.Amortelile apar la cele trei degete:aratator.police si mijlociu,dar si cel mic uneori.Acestea sunt insotite si de durere care iradiaza de la cot,pe traiectul nervului,ca si cind m-as fi lovit in cot.De citeva zile durerea s-a extins si la umar,ceea ce m-a facut sa cred ca este ceva reumatic.Am si o spondiloza cervicala si credeam ca iradiaza da la aceasta,mai ales la schimbarea vremii.Am facut Movalis injectabil,dar nu prea a avut rezultat.De 3 ani am tulburari menstruale,cu ciclu rar si cantitate f.mica.Am noduli tiroidieni,dar nu necesita tratament.La ginecolog merg de 2 ori pe an pt investigatii si nu sunt probleme.Mi s-a spus ca nu e nevoie sa iau tratament si ca e posibil sa am tulburari de preclimax.De citeva luni simptomele cu bufeuri si transpiratii abundente s-au accentuat si am crezut ca este o legatura cu amortelile.Reumatism am avut de copil,am amgdalele scoase,am facut moldamin ani de zile,avind un ASLO de 833 ui,dupa care a scazut la 200.Cred ca este ceva articular si va rog sa ma indrumati unde sa merg:la neurolog sau la cardiolog...Astept raspuns pentru am indruma ce sa fac.Va multumesc.

4 răspunsuri

- 3 Iul 2014 0:43

Amortelile pe care le descrieti sunt determinate de o suferinta (cel mai probabil o compresie) a nervului ulnar. Cauza cea mai probabila este spondiloza cervicala. Va recomand sa va adresati medicului neurolog pentru un consult amanuntit, iar ulterior pentru kinetoterapie.
Bufeurile si transpiratiile abundente ar putea fi un semn de menopauza. Avand in vedere si tulburarile menstruale va recomand sa consultati un medic endocrinolog in aceasta privinta.
 

- 3 Iul 2014 0:52

Va multumesc.O sa tin la curent si daca mai am nevoie de un sfat o sa vi-l cer.Cu respect,multa sanatate tuturor!
 

- 3 Iul 2014 0:53

Va multumesc.O sa va  tin la curent si daca mai am nevoie de un sfat o sa vi-l cer.Cu respect,multa sanatate tuturor!
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde