Tromboflebita

Neagu.elena.carmen in 4 Sep 2015 17:28 Categorie Boli infectioase

Buna ziua! Am 41 de ani,sunt din Constanta. Acum doua saptamani mi s-a facut rau avand stari de voma frisoane, temperatura 39.8 si am ajuns in urgenta. Din urgenta mi s-au facut analize care indicau o infectie foarte mare si am fost trimisa la spitalul de boli infectioase cu diagnostic erizipel cu tromboflebita. Am stat 2 saptamani internata cu fraxeparina ,penicilina,cefort cu gentamicina, anti inflamatoare dextrametadoza si cu piciorul imbibat in rivanol,dar am uitat sa va spun inainte cu vreo saptamana am avut o ciuperca la ureche de unde mi s-a prescris tratament cu Omicral,xyzal si picaturi Zinerdol.Mi s-au facut analize pe toata durata internarii ,doctora spunandu-mi ca in mare parte s-ar fi vindecat. Am ajuns acasa,dar piciorul cand stau in picioare este vanat ,si foarte inflamat acesta avand simturi de ciupitura si strangere. Pentru ca mi s-a facut rau din nou am ajuns din nou in urgenta ,acolo mi s-a facut doppler venos si mi s-a spus ca tromboflebita nu ar mai fi urmand acum tratament doar cu detralex. Din urgenta mi s-a spus ca am o inflamatie .Am ajuns la control cu urechea suparandu-ma din nou ,doctora spunandu-mi ca Erizipelul nu a fost terminat iar tratamentele nu mai raspund la organism . Mi -a dat Luivac pentru strepococi ca inca ar fi activi in corp si moldamin ,plus nistatin .Ce ma sfatuiti sa fac ?este bun acel Liuvac pentru imunitate? si Moldaminul dupa atatea anti biotice? Si as mai avea o intrebare cam in cat timp ar trece erizipelul si cum ma sfatuiti sa protejez? Va multumesc

1 răspuns

- 8 Sep 2015 11:05

Inteleg ca avem de a face cu doua probleme : initial o infectie la ureche si ulterior erizipel complicat cu tromboflebita ?
" Infectia cu o ciperca " de la ureche , nu a mai generat simptome ?
Ceea ce a ramas insa erau analize modificate care relevau o infectie in organism ?
Pe de alta parte  " piciorul a ramas umflat " si devine vanat cind va ridicati in picioare ?
Ati fost iarasi la Spital si in urma doppler ului s -a evidentiat ca nu mai aveti troboflebita insa simptomele se datoreaza insuficientei venoase ptr. care luati detralex ?
Analizele modificate se datoreaza infectiei cu ciuperca de la ureche ( care nu va deranjeaza ? ) si nu piciorului ?
Cred ca toate acestea le puteti lamuri cu un consult la infectionist , inclusiv tratamentul cu antibiotice care vi s -a dat ulterior .
Liuvac - ul poate ajuta doar prin cresterea imunitati .
Erizipelul complicat nu are timp standard " in care trece " .
Protectia cea mai buna e totusi consultul la infectionist .

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde