eja**lare

jfgvvjv in 4 Mar 2015 22:29 Categorie Viata sexuala

1# Ce se intampla daca ejculez in fundul (anusul) partenerei?

2# E vreun pericol?

1 răspuns

- 4 Mar 2015 23:23

Buna ziua,
Sexul anal este considerat a fi o practica sexuala ce implica riscuri multiple, iar sexul anal neprotejat prezinta cel mai mare risc pentru sanatate, din urmatoarele motive:
- vulnerabilitatea tesuturilor din zona anala;
- riscul de fisurare a anusului in momentul penetrarii
- risc crescut de sangerare in timpul actului sexual
- distrugerea muschilor sfincterului
- risc de incontinenta sau/si prolaps anal

Sexul anal predispune partenerii la doua mari riscuri principale: infectii - prin prisma numarului mare de microorganisme infectioase care se regasesc exclusiv in acesta zona a corpului - si vatamari fizice ale anusului/rectului.
Frecvent, sexul anal este asociat cu hemoroizii, prolapsul anal, fisura anala, durere ano-rectala, ulcer anal.

BTS - Boli transmisibile sexual
Sexul anal neprotejat este considerat a fi comportamentul sexual cu cel mai ridicat risc de transmitere a virusului HIV - in conditiile in care unul dintre parteneri este infectat.

Deasemeni, actul sexual anal fara masuri de protectie - prezervativ - supune ambii parteneri unui risc crescut de transmitere a bolilor sexuale.
Prezervativul ofera o buna protectie impotriva HIV - transmis prin intermediul fluidelor din corp, infectiei cu HPV si herpesului, care pot fi transmise prin intermediul contactului cutanat (pielii).
Cu toate acestea, este important de constientizat faptul ca aceste boli pot fi transmise (in rare cazuri) si in prezenta prezervativului, intrucat acesta nu poate oferi acoperire intregilor suprafete care intra in contact.

In urma contactului sexual anal pot aparea urmatoarele probleme de sanatate:
- Cancer anal;
- Gonoree;
- Hepatite virale de tip B si C;
- Sifilis;
- Hemoroizi;
- Fisura anala;
- Traume ano-rectale;
- Retentii de corpuri straine;
- Infectii cu Chlamidia;
- Infectie cu virusul HIV;
- Infectie cu HPV;
- Infectii parazitare: Criptosporidioza, Giardioza;
- Infectie cu virusul Herpes Simplex (HSV);
- Infectie cu E Coli;
- Infectie cu Isospora belli;
- Infectii cu microsporidii;
- Limfogranulom venerian;
- Tuberculoza;
- Ureaplasma urealitica ;

Majoritatea cazurilor de cancer anal sunt asociate cu virusul HPV. Incidenta acestei boli a crescut cu 160% in randul barbatilor si 78% in randul femeilor, pe parcursul ultimilor 30 de ani. Aceasta crestere este pusa pe seama schimbarii trendurilor sexuale si a abuzului de tutun.
Incontinenta anala, manifestat prin pierderea controlului asupra defecatiei, este considerata a fi provocata de injurii repetate la nivelul anusului, introducerea de obiecte de mari dimensiuni sau sex anal regulat - de unde rezulta dilatarea interna a sfincterului.

Risc de sarcina
Teoretic, nu exista posibilitatea instalarii sarcinii in urma contactului sexual anal neprotejat, neexistand o cale prin care sperma sa patrunda din tractul rectal in cel vaginal.
Cu toate acestea, sexul anal neprotejat prezinta risc de sarcina doar in ideea in care in urma ejacularii in zona anala, sperma poate migra in zona perineului si poate cauza o sarcina nedorita. 8% dintre persoanele care experimenteaza contact sexual anal neprotejat se confrunta cu aparitia unei sarcini.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde