Ecografie abdominala pediatrica

alexa in 13 Ian 2015 0:29 Categorie Nou nascutul

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca ecografia abdominala pediatrica ar putea arata daca bebelusul meu de 3 saptamani care este constipat ar avea o problema?Din ce m-am documentat eu pe internet am vazut ca aceasta ecografie este pentru splina,ficat,pancreas etc.Se poate vedea si intenstinul subtire?Daca nu atunci ce ecograafie ar trebui sa ii fac?Cand eram in ultimul trimestru de sarcina ecograful arata un intestin subtire iritat(hiperecogen)la bebelus.
Va multumesc frumos

1 răspuns

- 13 Ian 2015 11:28

Buna ziua,
Ecografia furnizeaza informatii  despre organele interne si cel mult poate constata un meteorism abdominal ( prezenta gazelor). In schimb nu poate investiga sistemul digestiv format din stomac, duoden, anse intestinale. Asa cum v-am mentionat intr-un raspuns anterior constipatia putea fi favorizata de catre formula de lapte folosita si ar fi indicat sa utilizati un lapte praf imbogatit cu probiotice pentru a stimula digestia. Daca nu se rezolva prin schimbarea formulei de lapte atunci este indicat sa facilitati eliminarea materiilor fecale prin supozitoare cu glicerina sau solutia Melilax pediatric. Dupa diversificarea alimentatie, la varsta de 4 luni, prin introducerea sucului de fructe, a cerealelor si a legumelor problema constipatiei se va rezolva de la sine.
Singura investigatie care ar putea stabili o cauza este endoscopia digestiva, insa nu este recomandata la aceasta varsta si mai ales nu pentru constipatie.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde