E diabet?

AnaM in 16 Apr 2015 11:46 Categorie Diabetul zaharat

Buna ziua, sunt foarte ingrijorata pentru sotul meu. Am facut niste analize de rutina avand in vedere ca sunt insarcinata in 12 saptamani. La insistentele mele, pe langa RH si grupa sanguina, sotul meu a cerut si o hemograma completa. Daca ale mele au iesit perfect, mai putin acidul uric si ureea cu valori relativ scazute (dar am inteles ca in sarcina nu e ceva ingrijorator) la analizele sotului am avut cateva suprize neplacute: Leucocitele 3.6, glicemia 135,36, acid uric 5,7 iar ureea 48,54. Sotul meu insista ca totul e pe baza de stres, din pricina locului de munca dar eu nu pot sa ma linistesc. Ma tem ca are diabet. Pe de alta parte, nu inteleg ce pot semnifica valorile crescute ale acidului uric si ale ureei. Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii si recomandari. Va multumesc anticipat.

2 răspunsuri

- 16 Apr 2015 22:15

Buna ziua,
Avand in vedere valoarea glicemiei sotul Dvs. ar trebui sa se adreseze unui medic diabetolog pentru un consult si investigatii suplimentare. Medicul specialist va poate recomanda efectuarea unui test de toleranta de glucoza pentru a stabili daca este doar o scadere a tolerantei la glucoza (diabet in stadiu incipient) sau chiar diabet.
Valorile crescute ale acidului uric si ale ureei pot sugera o afectiune renala de diverse etiologii, insa daca sunt doar usor modificate atunci nu au nicio semnificatie.

- 18 Apr 2015 12:26

Va multumesc pentru raspuns. Inca nu a primit trimitere la diabetologie. Medicul de familie a recomandat sa repete glicemia peste 7 zile....Sper sa dea o valoare mai mica.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde