Dureri sub coasta care coboara la piciorul drept. Sange in scaun

anapop314 in 11 Sep 2014 21:34 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna seara,

Mama (64 ani) se plange de dureri sub coasta care se continua sub buric si pe urma in spate dupa care coboara pe piciorul drept. In timpul crizei se simte intarita zona buricului si de semenea se poate simti un nodul in spatele genunchiului (la incheietura piciorului) In ultimul timp a avut aceste crize cam 1-2 ori pe saptamana. Cand criza este mai puternica apare si sange in scaun. Dupa criza uneori urmeaza o diaree dar de cele mai multe ori ea imi spune ca simte ca si cum ar indeparta un dop. Mentionez ca a fost operata de fiere acum 22 de ani. Este sub tratament cu indapamid, perindopril, felodipina pentru inima si din cand in cand antiinflamatoare, analgezice. De asemenea o data pe zi ia si o pastila de nolpaza de vreo 2 ani. De asemenea a fost operata pentru ulcerul varicos (piciorul stang-safenectomie) Am fost la medic, la urgenta de 2 ori: la prima urgenta a primit tratament pentru pietre la rinichi, la a doua urgenta antiinflamatoare pentru nevralgie pe coloana. Deplasarea ei este ingreunata de durerea din sold a piciorului.
Va rog foarte mult ajutati-ma cu un sfat sau recomandati-mi un medic.

Va multumesc

5 răspunsuri

- 11 Sep 2014 23:23

Buna seara,
Cand ati fost la urgente ati mentionat faptul ca mama Dvs a avut scaune cu sange? A fost efectuata o ecografie, eventual o colonoscopie?

- 12 Sep 2014 15:08

Buna ziua,
A fost facuta o ecografie, colonoscopie nu (cu siguranta) sange in scaun nu a avut in cazul crizei de atunci, de fapt nici nu apare de fiecare data cand are durerile sub coasta (s-a intamplat o data anul trecut - a fost anuntat medicul de familie- si de doua ori anul acesta, desi crizele au fost mai dese- anul trecut insa mult mai rare decat anul acesta). Culoarea sangelui este (cu cuvintele mamei ' rosu spre negru').
Doctorii ma trimit mult prea repede acasa fara prea multe lamuriri si la cateva zile iar o vad ca plange de durere de aceea am apelat la solicitarea unui sfat, efectiv nu stiu ce sa fac. 
 

- 12 Sep 2014 22:31

Trebuie investigata cauza acestei sangerari digestive printr-o colonoscopie, exista posibilitatea ca aceasta sangerare sa fie din cauza unei tumori prezente la nivelul intestinelor (cancer de colon).
Adresati-va medicului de familie pentru o trimitere catre gastroenterologie in vederea investigarii acestor dureri abdominale insotite de sangerare si tulburari de tranzit intestinal.

- 13 Sep 2014 10:42

Multumesc pentru raspuns,
Mi-a fost teama de acest raspuns si poate medicii tocmai de aceea au fost reticenti. Vom solicita o colonoscopie, multumesc.

- 13 Sep 2014 11:14

Cu placere! Multa sanatate ii doresc mamei Dvs. si sa depaseasca cu bine aceasta problema de sanatate.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde