dureri puternice burtica in sarcina 16 saptamani

mihaela84 in 24 Iul 2014 14:02 Categorie Sarcina

Buna ziua. In urma cu doua seri am avut dureri puternice de burtica, ca niste junghiuri, in zona ovarului drept in special. In dimineata urmatoare m-a vazut un medic si nu a vazut nimic in neregula la ecografie, iar colul este inchis. A spus ca se mai intind ligamentele si sa iau uscosin si no spa dar tot nu au cedat, aseara durerile fiind si mai puternice si burtica tare;parca aveam un saculet de nisip care tindea sa se traga in jos. Imi este teama sa nu fi fost vorba de contractii pentru ca nu stiu sa le diferentiez fiind prima sarcina. Parca imi simteam pulsul in tot abdomenul.Acum durerile au disparut dar numai dupa ce in 24 de ore am luat 2 pastile scobutil si 3 uscosin (care este practic acelasi lucru) plus 6 nospa. Inca de la inceputul sarcinii iau zilnic elevit (1 cp), utrogestan 400 mg, magne b6 (2 cp), scobutil (2cp*10mg), nospa (2*40mg), metoclopramid (1cp*10mg). Am luat si o doza unica de osetron(la rec medicului) cand nu se mai opreau varsaturile, iar in spital m-i s-a dat si diazepam intravenos 10 zile. Intrebarile mele sunt:
-am luat o doza mult prea mare de scobutil
si uscosin intr-o singura zi?
-durerile care au durat 2 zile il pot afecta cumva pe bebe? (chiar daca la eco parea ok)
-schema de tratament pe care o urmez zilnic este in regula? am incercat sa renunt la metoclopramid de cateva zile chiar daca tot mai vars de 1-2 ori pe zi.

VA multumesc mult!

5 răspunsuri

- 24 Iul 2014 16:03

Medicamentele pe care le-ati luat pot fi folosite fara probleme in sarcina, insa nu inteleg de ce luati atat de multe medicamente zilnic, in mod special No Spa si Scobutil - acestea ar trebui administrate doar daca aveti dureri.  Uscosinul si Scobutilul conti butil scopolamina si se pot lua pana la 8 cp/zi. No-spa se poate lua pana la 6 cp/zi. Deci nu ati depasit dozele zilnice pentru niciunul din aceste medicamente.
Depinde de sursa durerii pentru a stabili daca este in pericol sau nu bebelusul. Este posibil ca durerea sa fie determinata de o infectie urinara, ar fi indicat sa efectuati o urocultura.

- 24 Iul 2014 16:37

Multumesc pentru raspuns.
Schema aceasta de tratatment zilnic( (1 cp), utrogestan 400 mg, magne b6 (2 cp), scobutil (2cp*10mg), nospa (2*40mg), metoclopramid (1cp*10mg)) mi-a fost prescrisa dupa ce am ajuns la spital cu diagonosticul disgravidie emetizanta. timp de 10 zile am facut perfuzii cu nospa, scobutil, vit b1,b6, meoclopramid si diazepam.
si eu ma gandesc ca sunt prea multe si sa nu afecteze bebele dar nu stiu la care sa renunt....la metoclopramid am renutat de cateva zile dar au devenit mai dese varsaturile...nu stiu daca sa il mai iau sau nu
La ecografia de ieri mi-a spus ca nu vede nici o pb si sa urmaresc daca apar usturimi sau disconfort la urinare sa nu fie vreo infectie asa cum ati spus si dvs.
Va multumesc.

- 24 Iul 2014 17:01

Cu placere! Incercati macar la No-spa si Scobutil sa renuntati atunci cand nu aveti dureri, restul sunt vitamine si suplimente, iar utrogestanul este util pentru mentinerea sarcinii. Metoclopramidul poate veti reusi sa scapati de el mai spre ultimul trimestru, cand poate vor disparea varsaturile.
 

- 24 Iul 2014 17:30

Multumesc! 
 

- 24 Iul 2014 17:31

Cu placere! Multa sanatate va doresc, sa aveti o sarcina usoara si un bebelus sanatos!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde