Dureri in zona pieptului, la inima

Catalin Tudor in 11 Dec 2014 20:41 Categorie Infarct

Buna seara,
Stiu ca te catva timp va tot stresez cu intrebari despre durerile pieptului etc.
Dar mi-e frica, va rog sa-mi spuneti de ce ma tot doare la inima , ma doare pieptul, imi vine sa trag aer in piept, simt ca nu am destul aer, cand imi trag aer ma inteapa in piept.
Aceste dureri apar de obicei seara, cand stau la calculator , sau stau in pat , dar am mai patit si la scoala.
Durerile apar si dispar.
Ma doare pieptul , apoi ma inteapa la inima .
Am fost ala cardiolog , mi-am facut Ekg , doctorul a spus ca nu am absolut nimic la inima , m-am dus degeaba , dar eu nu sunt impacat cu aceasta idee.
Mi-e frica sa nu se intample ceva.
Stiu ca mi-ati spus ca la varsta de 15 ani nu sunt sanse de infarct, dar totusi , mi-e frica , sa nu patesc ceva intr-o zi.
Ma puteti ajuta?

1 răspuns

- 11 Dec 2014 23:27

Buna seara,
Toate simptomele pe care le ai sunt din cauza fricii si a starii de panica legata de faptul ca o sa te imbolnavesti. Simptomele adevarate de inima bolnava apar la efort atunci cand inima trebuie sa munceasca si sa pompeze sange si NU atunci cand inima este in repaus.
Durerile de inima care apar seara in pat si in fata calculatorului sunt datorate faptului ca pacientul are timp sa se gandeasca la asta si isi induc simptomele.
Avand in vedere ca medicul cardiolog a confirmat faptul ca nu exista nicio afectiune cardiaca atunci in mod sigur totul este in regula. Poti sa faci toate investigatiile posibile, dar atat timp cat simptomele pleaca de la creier si iti tot creezi simptome atunci normal ca nu te vei simti bine.
Te confrunti cu o tulburare de anxietate, iar aceasta se trateaza prin psihoterapie si tratament medicamentos eliberat de catre medicul psihiatru.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde