Dureri in gat si dificultati la inghitire

Snak3y in 1 Sep 2014 12:04 Categorie ORL

Buna ziua! De aproximativ o luna tot am dificultati la inghitire, aceasta survening in urma servirii a catorva beri reci cu niste colegi de munca pe o oarecare vreme racoroasa. Am stat ~o sapt fara sa fac nimic, deoarece am spus ca imi va trece dar nimic, e prima data cand patesc asa ceva. Acum 2 sapt. am urmat un tratament recomandat de catre medicul de familie: augmentin, eubiotic, vitamina C si niste pastilute destul de mari, verzi si mentolate (imi cer scuze, am uitat cum se numesc). Le-am "servit" aprox. o sapt. dar fara efect, urmeaza ca in aceste zile sa ma duc la un consult de specialitate pentru o investigatie mai amanuntita (consult exo faringian) sau ceva de genul. Am motive de ingrijorare sau totul va fi bine? Multumesc anticipat!

5 răspunsuri

- 1 Sep 2014 16:33

Durerea in gat a fost insotita si de febra?
Pe langa durerea in gat  se intampla sa inghititi cu dificultate?
Sunteti fumator?

- 1 Sep 2014 16:36

Nu, nu am febra. Nu cred ca m-am exprimat corect, nu am o durere permanenta in gat ci doar la inghitit am probleme si nu fumez dar inhalez destul de mult fum la birou, multumesc anticipat!

- 1 Sep 2014 16:49

Sunt foarte multe afectiuni care se pot ascunde in spatele acestei dificultati la inghitire pornind de la tulburari ale musculaturii esofagului, corpi straini blocati si ajungand pana la tumori.
Va recomand sa efectuati un consult ORL, in urma caruia se va examina cavitatea bucala, laringele si faringele pentru a determina daca exista o leziune la acest nivel. In plus trebuie sa va adresati unui medic gastroenterolog pentru o endoscopie digestiva superioara care va examina tractul digestiv superior si va depista eventuale afectiuni la acest nivel.
In cazul in care va confruntati cu un refluxul gastroesofagian - arsuri in piept ce se duc catre gat atunci este posibil sa apara o complicatie a acestui reflux ce determina dificultatea la deglutitie.
Avand in vedere ca simptomele legate de inghitit nu au fost insotite de febra atunci cel mai probabil nu este o infectie.

- 1 Sep 2014 16:54

Am inteles, multumesc frumos si o zi buna!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde