Dureri de cap partea stanga inclusiv ochiul stang

rodica in 6 Iul 2014 14:21 Categorie Migrena

De foarte multi ani ma confrunt cu dureri puternice de cap localizate pe partea stanga a capului, inclusiv ochiul stang, Oftalmologic nu s au descoperit probleme, la tomograf nu a iesit nimic, s a presupus ca am edem cerebral si am fost tratata cu manitol. Un alt doctor neurolog mi a dat Imigram max 2/luna si metoprolol 1/zi, tratament pe care l am luat àproape un an. Acum am intrerupt tratamentul, metropololul imi scade f mult tensiunea, pt imigran nu mai am reteta, pt ca doctorul a plecat in alta localitate, si mi a zis ca nu trebuie luat prea mult timp. Migrenele au scazut ca intensitate, dar apar dupa efort crescut sau expunere la frig sau caldura, imi dau stari de voma si incapacitate de a mai face ceva, adica trebuie sa stau in pat. Care ar fii cauza si ce tratament imi recomandati? Multumesc!

5 răspunsuri

- 6 Iul 2014 15:19

In timpul tratamentului cu Imigran au disparut complet durerile de cap? Va stiti cu probleme de tensiune?

- 6 Iul 2014 15:28

In timpul tratamentului cu Imigram s au rarit crizele, de la 1,2/sapt la 1,2/luna. Am tensiune oscilanta. Dupa prima sarcina, aveam hipertensiune si o perioada am luat tratament pt asta, Tertensiv si alte 2 medic, dar dupa 3 ani, dupa a 2 a sarcina, tensiunea a scazut si nu am mai putut lua tratamentul, pt ca ma simteam f rau. Ceà mi mare tensiune am avut 16/9, cea mai mica 9/6, actual 12/9, 13/9.

- 6 Iul 2014 23:08

Daca sub tratamentul cu Imigran evolutia migrenelor a fost favorabila atunci ar trebui sa va adresati unui al medic neurolog pentru a va putea continua tratamentul.
O alternativa a acestui tratament ar fi unul din urmatoarele tipuri de medicamente pentru tratamentul durerilor de cap:
- Codamin P ( paracetamol+cafeina+ codeina)
- Algopirin ( acid acetilsalicilic + paracetamol+cafeina+ clorfeniramina)
- Neolin ( acid acetilsalicilic + paracetamol + codeina)
- Quarelin ( cofeina + drotaverina + metamizol)
V-am oferit mai multe variante deoarece uneori migrena nu cedeaza la un anumit preparat si trebuie gasita varianta de tratament corespunzatoare.
Avand in vedere ca in ultima perioada valorile tensionale au fost bune atunci durerea de cap cauzata de hipertensiunea arteriala poate fi exclusa.
 

- 6 Iul 2014 23:23

Va multumesc diñ suflet, dna doctor!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde