Dureri ale gatului, senzatie de gat intepenit

Madalina Schiopu in 7 Dec 2014 23:32 Categorie Diverse

Buna seara!
De 3 luni am dureri ale gatului, senzatie de gat intepenit, uneori mai puternice, alteori mai slabe, dar care nu cedeaza. Am facut masaj, gimnastica a gatului, am luat ketonal pastile si masaj cu ketonal gel, cu diclofenac. Cand sunt sub influenta calmantelor am o mai mare mobilitate a gatului, dar daca nu mai iau pastile (si nici nu am luat decat vreo 5 zile), durerea revine. Uneori e insotita de dureri de cap, care pornesc din ceafa si urca spe tample, cuprind tot capul si sunt insotite de stari de greata si vagi ameteli.
Nu stiu carui medic sa ma adresez in gasirea cauzei acestor dureri si m-ar ajuta foarte mult o indrumare in acest sens. Macar sa stiu de unde sa pornesc cu investigatiile.
Va multumesc!

1 răspuns

- 8 Dec 2014 10:04

Buna ziua,
Conform simptomelor pe care le descrieti Dvs. este posibil sa va confruntati cu un torticolis (contractie dureroasa a muschilor gatului) si eventual cu o spondiloza a coloanei cervicale.
Pentru diagnosticul de certitudine si tratament corespunzator trebuie sa consultati un medic neurolog, care va poate efectua o radiografie, RMN de coloana cervicala si va poate da o trimitere catre recuperare medicala.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde