Durere in capul pieptului pe fond de stres

Simona R in 15 Aug 2014 18:50 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua. Am 47 de ani. Am o durere in capul pieptului, care a debutat ieri pe fond de stres. Nu iradiaza in mana. Este de intensitate destul de mare, dar suportabila. Am luat ieri un Aspacardin, dar nu a scazut in intensitate. Asta noapte am dormit si azi am constatat ca a trecut cat am stat intinsa la orizontala, dar a reaparut in pozitie verticala. Astazi am luat un plic de Gaviscon si dupa cca 10 minute durerea a disparut, insa doar pentru o perioada. Acum este cumva intermitenta - apare si dispare. Constat ca isi reduce intensitatea sau chiar dispare dupa ce elimin pe gura, aer din stomac (uneori apare si putin reflux).
Am incercat sa citesc pe internet ce ar putea cauza o astfel de durere si am intrat in panica. Mentionez ca am fost diagnosticata acum cativa ani cu hernie hiatala si am urmat un tratament, De asemenea, acum doua zile, seara, am mancat ceva mai mult si am simtit un oarecare disconfort al stomacului. Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, daca este posibil ca aceasta durere sa fie de la hernia hiatala, ce as putea lua in aceste zile de sfarsit de saptamana sau daca ar trebui sa ma prezint la camera de garda a unui spital de urgenta. Va multumesc!

1 răspuns

- 15 Aug 2014 22:14

Buna ziua,
Nu este cazul sa mergeti la urgente. Durerile in capul pieptului sunt din cauza unui reflux gastroesofagian. Hernia hiatala pe care o aveti determina reintoarcerea secretiei acide la nivelul esofagului si aparitia simptomelor pe care le descrieti. Faptul ca s-a calmat durerea dupa administrarea de Gaviscon confirma acest lucru insa trebuie sa luati un tratament mai eficient.
Tratamentul refluxului gastroesofagian se face cu medicamente precum Ranitidina, Famotidina sau Esomeprazol, Pantoprazol.
Mai multe informatii despre aceasta afectiune aveti in articolul urmator:
http://consultadoctorul.ro/articole-medicale/cauzele-si-tratamentul-bolii-de-reflux-gastroesofagian/

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde