Durere in gât

Dan Paler in 27 Apr 2015 16:51 Categorie Boli infectioase

Bună ziua!
Am 17 ani, si in urma cu o luna a inceput sa ma doara gatul foarte tare si sa am febra. Am fost la medicul de familie care mi-a prescris cefalexina, paduden si eurespal. Toate bune si frumoase, am luat tratamentul o saptamana, durerea imi trecuse, dar, dupa 2 zile am inceput din nou sa ma simt foarte rau si sa am dureri in gat. Am fost din nou la medicul de familie, care mi-a prescris ospamox paduden si eurespal. Tratamentul a continuat o saptamana, iar dupa ce am terminat, a doua zi a inceput sa ma doara din nou. Dupa 3 zile cand deja durerea s-a agravat, am mers din nou la doctor, care mi-a spus ca este ceva normal fiind inconjurat de alti adolescenti care poate sunt si ei bolnavi. Mi-a prescris din nou cefalexina, paduden si eurespal. Am incercat sa ma opresc din tratament alaltaieri, dar azi am simtit ca nu sunt bine si am inceput din nou sa iau. Tin sa precizez ca am doua saptamani de cand iau. Simt ca medicamentele astea doar imi amelioreaza durerea, nu o si vindeca.
Sincer sa fiu mi-a scris ce am dar n-am inteles prea bine desi sunt destul de sigur ca scria faringita.
Am galben in gat(puroi) si amigdala stanga sau ganglionii (nu stiu care sunt care, partea stanga de langa marul lui Adam) .
Tin sa precizez ca nu am avut in viata mea o raceala care a persistat atat de mult, in general eram o persoana sanatoasa, dar acum nu inteleg ce s-ar fi intamplat.

1 răspuns

- 27 Apr 2015 23:03

Buna ziua,
Va recomand sa va adresati unui medic ORL-ist pentru un consult si pentru investigatii suplimentare (exsudat faringian). Avand in vedere antibioticele pe care le-ati luat exista posibilitatea ca microbul respectiv sa nu fie sensibil la aceste medicamente si din aceasta cauza tratamentul nu a determinat decat o ameliorare temporara. In urma exsudatului faringian se va stabili cu certitudine agentul etiologic si in functie de acest rezultat veti primi un tratament corespunzator. De asemenea in urma consultului ORL trebuie exclusa prezenta unui abces amigdalian (colectie de puroi).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde