Foliculita dupa epilare

AnnaM96 in 19 Iun 2014 18:58 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua!Anul trecut vara am folosit epilatorul pentru a ma epila si totul a fost foarte bine,dar anul acesta cum a venit vara am inceput sa-l folosesc din nou si mi-au aparut aparut prea cunoscutele fire sub piele.Le-am scos cateva si au ramas ca niste rani dupa ele cu scoarta.am tot luat scoarta si le-am strans dar nu dispar.Nu stiu ce e dar arata foarte inestes***.O prietena mi-a spus ca poate fi foliculita.M-am dat cu nidoflor,acum cu o crema betaderm dar parca tot la fel sunt.Mi-e rusine sa merg la strand sau sa-mi iau niste pantaloni mai scurti pentru ca arata foarte rau..Precizez ca am doar 18 ani.Nu m-am gandit sa-mi fac o epilare definitiva desi am vazut ca multe femei indica asta pentru foliculita..Au trecut deja vreo 2 luni si zici ca nimic schimbat..

1 răspuns

- 19 Iun 2014 21:29

Este foarte frecvent intalnită problema firelor de păr crescute sub piele după folosirea epilatorului tocmai de aceea trebuie facută o exfoliere a pielii înainte de epilat ( 2 ori/săptămână). În acest fel îndepărtezi celulele moarte şi eliberezi firele aflate în creştere. După îndepărtarea părului nedorit este nevoie de aplicarea unei loţiuni cu efect calmant şi dezinfectant.
Iti recomand sa te adresezi unui dermatolog pentru leziunile aparute dupa epilare si nu mai incerca diverse medicamente ( Nidoflorul contine corticosteroizi o substanta care nu trebuie folosita cu asa mare usurinta, iar Betadermul se foloseste in caz de alergii ceea ce nu este cazul tau).
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde