Tulburarea Borderline

Constantin in 9 Iul 2014 14:07 Categorie Depresia

Doresc sa stiu ce boala este aceasta Borderline Disorder,este bolnava fiica mea

3 răspunsuri

- 9 Iul 2014 17:45

TULBURAREA BORDERLINE
Acest tip de personalitate este marcat de instabilitatea relatiilor interpersonale, a propriei imagini despre sine si a afectiunii. Personalitatile “borderline” experimenteaza o teama intensa de a abandon, de respingere si de neincredere in sine. Orice anunt de terminare a unei intalniri, relatii, o intarziere sau o amanare poate starni adevarate crize de panica sau manie, datorita senzatiei de abandon. In conditiile unei asa zis abandon, aceste persoane pot reactiona impulsive si extreme de exagerat, ajungand pana la gesture de automutilare si tentative de sinucidere. Relatiile interpersonale sunt afectate datorita tendintei persoanelor cu borderline de idealiza inca de la primele intalniri. De la idealizare, acestia trec foarte repede si cu o foarte mare usurinta la o atitudine de nemultumire si devalorizare exprimata intr-un mod dramatic. Viata lor afectiva este marcata de o inconsistenta de pastrare a unei imagini sau atitudini atat fata de propria persoana cat si fata de ceilalti.
Diagnosticul se bazeza pe urmatoarele criterii:
Un pattern pervaziv de instabilitate a relatiilor interpersonale, imaginii de sine si afectelor insotita de impulsivitate incepand din perioada de adult tanar si manifestata prin cel putin 5 din urmatoarele:
1. Eforturi reale de a evita abandonul real sau imaginar
2. Un pattern de relatii interpersonale instabile si intense caracterizate prin alternarea intre extreme de idealizare si devalorizare
3. Tulburari de identitate: imaginea si sensul sinelui marcat instabile
4. Impulsivitate in cel putin 2 arii care sunt potential daunatoare
5. Comportament suicidar recurent, automutilari
6. Instabilitate afectiva datorata reactivitatii marcate a dispozitiei (disforie episodica intensa, iritabilitate, anxietate cu durata de ore pana la zile)
7. Sentimente cronice de “gol” interior
8. Furie inadecvata, sau dificultate in a-si controla furia
9. Ideatie paranoida tranzitorie legata de stres sau simptome disociative severe

- 9 Iul 2014 21:18

In cazul in care fiica Dvs. prezinta o tulburare de personalitate de tip borderline atunci trebuie sa consulte un medic psihiatru in vederea tratamentului medicamentos corespunzator si pentru psihoterapie.

- 18 Sep 2015 18:47

Pe mine m-a diagnosticat medicul meu psihiatru si un altul, psiholog, in urma unor teste si sedinte la cabinet, in urma cu un an, cu tulburarea de personalitate Borderline si tulburare anxios-depresiva in urma intreruperii consumului de alcool.
Am luat tratament medicamentos constand in Coaxil (antidepresiv) si Anxiar (pentru atacuri de panica si anxietate), dar medicamentele oricum nu prea conteaza in cazurile de genul.
Psihoterapia nu pot sa spun ca m-a ajutat, acum depinde ce tip de personalitate are fiica dumneavoastra. Ideea de baza este ca trebuie sa fiti sigura ca a fost diagnosticata corect, deoarece sunt multe tipuri de tulburari de personaliate (si seamana la simptome). 
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde