Diagnostic neclar?

Mara123456 in 24 Apr 2015 11:54 Categorie Boli renale

Buna ziua. Este a doua oara cand va scriu dupa inca o serie de investigatii. Prima data suna asa : ''De aproximativ 3 luni am o durere,care nu e permanenta, in zona unde e localizat ovarul drept, durere ce duce cumva spre mijloc si se accentueaza la mers si la miscare in general, dar care isi pierde din intensitate, nu total, la administrarea antiinflamatoarelor (No Spa, Ketonal). Plus urinari dese, dar cu aspect normal. Am fost la ginecolog, consultul si ecografia endovag**ala nu au aratat nici o afectiune.Diagnosticul pus a fost de ''sindrom abdominal dureros''. Nu am dereglari de menstruatie sau alte probleme apartinand acestei sfere. La ultimul ecograf abdominal am aflat ca as avea probleme la colecist. Niste ''incrustatii calcare''. Mentionez ca nu fac crize de durere, nu am varsaturi, pot manca orice fara sa denote vreo problema in zona aceea. Poate fi vorba de apendice, in conditiile in care durerea o am de aproape 3 luni, cum am mentionat si mai sus, nu fac febra iar la palpare nu se accentueaza? Daca nu e vorba de apendice, ce medic as putea sa mai consult?''. Am facut analizele la urina, toate mi-au iesit normale, doar cu o observatie: ''Frecvente epitelii plate, Rar urat amorf, Rare epitelii rotunde.''. Medicul dupa inca un ecograf mi-a prescris Debridat, Controloc si Ursofalk (pt. colecist) plus niste plasturi pentru coloana mentionand ca durerile ar proveni de acolo. Nici o imbunatatire. Au trecut 6 luni de cand fac analize si investigatii fara un rezultat concret. Ajunsa la capatul rabdarii, v-as multumi daca mi-ati recomanda altceva. Alta investigatie, alt medic de vazut etc. Multumesc anticipat!

4 răspunsuri

- 24 Apr 2015 23:55

Buna ziua,
In urma ecografiei abdominale efectuate nu s-a depistat prezenta unor calculi (pietre) la nivel renal?

- 25 Apr 2015 11:15

Buna ziua! Nu, in urma ecografiei mi s-a spus ca rinichii sunt in regula. Chiar am insistat pe aceasta tema, deoarece in ultimul raspuns al dumneavoastra imi spuneati ca prezenta uratilor amorfi ar indica o litiaza renala. Urati amorfi ce sunt prezenti in rezultatul sumarului de urina, si pe care medicul i-a considerat ''fara semnificatie clinica'', in ciuda faptului ca durerile persista de 6 luni, cum va spuneam si mai sus. Mentionez ca durerile de spate sunt localizate intr-un singur loc si nu sunt intotdeauna alaturate durerilor din partea dreapta, jos. In plus am vazut si un ortoped, care la fel mi-a confirmat ca problemele coloanei nu dau dureri in zona ovarelor. Sunt in impas, deoarece nu stiu ce medic as mai putea consulta sau ce alt tratament as putea sa urmez. ( Am 28 de ani, nu stiu daca am precizat varsta) Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare o parere. 

- 1 Mai 2015 11:51

Exista posibilitatea ca durerea pe care o prezentati sa iradieze dinspre colecist, iar acest lucru este confirmat de faptul ca cedeaza la medicatie antispatica (No-spa) si antiinflamatorii.

- 2 Mai 2015 12:50

Va multumesc mult! 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde